En krim uten egenskaper

Ingenting overrasker i «Skrik under vann».

DANSK DUO:  Det danske ekteparet Jeanette Øbro Gerlew og Ole Tornbjerg debuterer med krim om profilereren Katrine Wraa. Foto: MORTEN HOLTUM
DANSK DUO: Det danske ekteparet Jeanette Øbro Gerlew og Ole Tornbjerg debuterer med krim om profilereren Katrine Wraa. Foto: MORTEN HOLTUM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: At man kan gjette seg til hvem gjerningspersonen er allerede et kort stykke ut i historien, hører ikke med blant de største svakhetene i «Skrik under vann». Den er så overtydelig i både plottutvikling og karaktertegninger at det er vanskelig å si noe positivt om den.

Det måtte i så fall være at det er en historie som tross alt henger sammen, men det ville være like meningsløst som å skryte av en ball fordi den er rund.  

Planlagt serie

Dette er i følge forlaget den første boken i en planlagt serie om den unge profilereren Katrine Wraa, som har studert under Englands fremste ekspert på området, men som i fortellingens begynnelse blir ansatt i København-politiet.

Det danske forfatterekteparet Øbro og Tornbjerg bør i så fall justere sine karakterer snarest. De er nemlig så gjennomsiktige og forhåndsprogrammerte at nesten all spenningen i historien fortaper seg før den har kommet i gang.

Alt karakterene tenker og foretar seg er nøyaktig som man kunne tenkt seg til på forhånd. Ikke på noe tidspunkt avviker de fra den motorveien av et livsløp forfatterne har anlagt for dem.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer