En krohnisk innertier

I går beviste Raga Rockers at det er liv laga.

KONSERT: INGIERSTRAND BAD (Dagbladet): Raga Rockers lever i beste velgående. Denne middelaldrende gjengen gjør ikke skam på fordums storhet eller foreldet ungdommelig hovmod. Michael Krohn og hans kumpaner gjør for tida et aldri så lite comeback med albumet «Übermensch».


I går bekreftet Raga at det er liv laga, for låtene fra albumet fungerer uforskammet bra.

Rock i ryggmargen

Turnéstart pleier å være ensbetydende med smårusk i maskineriet, men sjelden har jeg sett et Raga Rockers mer forberedt. Åpningslåta «Morgenraga» feide all tvil til side. Den nye «Falsk» ligger an til å bli en livekiller. «Ekspander eller dø» og «Noen å hate» er klassikere. Den ferske radiohiten «Aldri mer» er blant de ti beste Raga-låtene. Her er det mye å glede seg over, både på «Übermensch» og på scenen.

Å bli voksen sammen med Raga, er som gradvis å eldes med kona.

Etter hvert som håret gråner og testosteronet vannes ut, gjelder det ikke å klamre seg fast til drømmen om evig ungdom og rebelsk opprør. Det nytter ikke å kjempe imot tida, der er bare å la seg drive med - og det er det Raga gjør.

Men rocken har Krohn & Co. i ryggraden, gutta trenger ikke febrilsk å flekke tenner.

Mens Krohna før så på sitt publikum med arroganse og forakt, smiler han lunt til oss og inviterer oss inn.

Foto: ANDERS GRØNNEBERG
Foto: ANDERS GRØNNEBERG Vis mer

Det er så herlig.

Etterlater et vakuum

Men Raga er ikke blitt blasse kopier av seg selv. Ideen om Raga Rockers lever videre, og Michael Krohn biter fremdeles fra seg i tekstene. Men skulle 47-åringen glefset som for 20 år siden, ville det fort blitt patetisk. Det handler om å eldes med stil og verdighet. De eldste bukkene har de stiveste horna.

Michael Krohn er fremdeles en autoritet - en mild en, med et godt smil.

Han framstår reflektert, tenksom og moden.

Konserten varte bare 50 minutter, og var egenlig en halv time for kort, minst. Men siden den ble overført direkte i NRK P3, ble det sånn. Den snaue timen etterlot et vakuum. Vi vil ha mer - mer nytt og mye mer gammelt. Og det får vi, for Raga legger ut på to måneders turné.

Bandet har tydeligvis øvd skikkelig før turneen. For her satt det meste og lydbildet var stramt. Alle gjorde en solid jobb.

Og jeg er en uforbederlig kronisk krohniker!