En kugutt ifra Strømmen

Trond Viggo Torgersen har vært lege, sanger, humorist, byråkrat, barneombud, kulturredaktør, folkeopplyser og programleder i barne-tv. Nå gjøgler han på Viseklubben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hvem husker ikke Flode, Halv sju, vaktmester`n og alle de gærne intervjuobjektene? Trond Viggo Torgersen har bragt både humor og kunnskap inn i de norske hjem via tv-skjermen. Det er mange som kan takke programserien Kroppen for sine elementære kunnskaper i anatomi. Han har klart bragden å bli tatt alvorlig som politiker. Norge har vel aldri hatt et mer populært barneombud? Som evig engasjert kulturaktør har han også satt sine spor. Hvem skulle tro at han en gang skreiv denne sangteksten: «...meninger og sånt æ´kke helt min stil, vær litt grei ikke by´n med meg, jeg veit ikke hva jeg vil, spør en først også spør en til, jeg vil ikke vite hva jeg vil.»

Onsdag har han med seg musikeren George Keller på piano og Håvard Caspersen på gitar. Keller stod for musikken til teaterstykket om Hjalmar og Flode som ble satt opp på Oslo Nye i nittini. Familiemusikalen ble en god gjenoppliving av åttitallets Trond Viggo-hits fra plata Det By`ner Nå. Blant andre «...tenke sjæl og mene, måtte stå for det du sa...» og «Det er stilig når du slepper begge henda, det er stilig når du kælver og er kald, det er stilig når du plystrer mellom tenna, det er stilig når du skrenser der du skal...»

Og kanskje blir det gjenhør med slagere som denne på Josefine : «I byen er det biler og diskotek og pønk, og fyll og fest og purker og pushere og jønk, i byen er det jenter, dem lurer ikke meg, en kugutt i fra Strømmen det er jeg.»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer