En kulørt aften

Podiet i Oslo Konserthus var pent hyllet inn i draperier fra tak til gulv for anledningen, ungarsk sigøynermusikk i autentisk avtapning, tre hele konserter til ende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Slik ble det for en gangs skyld en gjennomført kulørt aften i Oslo-Filharmonien, der lysmesteren badet både musikerne og oss i dvelende oransje og rødt, turkis og karmosin, med eller uten vifteform.

Og midt oppe i det hele: fiolinisten Sandsr Rigs og hans lille ensemble, med sangeren Margit Bangs til og fra som prima donna .

Musikalske statister

Oslo-Filharmonien var også til stede. Mest som publikum, om enn på podiet. De spilte litt også, som klanglige draperier til de gjestende musikerne. For slik låt det, som orkester på slep, litt tungt bevegelig, men mest av alt som anonymt bakteppe.

Nei, denne konserten dreide seg om det lille kammerensemblet, som sjenerøst ga av sitt eget, med eller uten innpakning. Det er selvfølgelig mulig at all stasen skulle matche konferansier Jahn Otto Johansens stadige forsikringer om at dette så visst var høyverdig kultur.

Virtuost

Men det var nå tettere på kafémusikk lell, i hvert fall om man ikke tror at det er et skjellsord. Det gikk litt trått i begynnelsen, der ensemblet ikke kom stort lenger enn til å demonstrere at formelen for alle numrene lot seg oppsummere i bevegelsen fra det smektende til det virtuose, for så å avsluttes med en sesur og en feiende finale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer