En kvart million krever å bli slettet av Google

40 prosent blir hørt.

MANGE KLAGER: Etter at EU-domstolen i fjor ga folk retten til å klage og kreve Google-info fjernet, har 250 000 personer bedt om dette. Foto: Dagbladet
MANGE KLAGER: Etter at EU-domstolen i fjor ga folk retten til å klage og kreve Google-info fjernet, har 250 000 personer bedt om dette. Foto: DagbladetVis mer

Siden i fjor har 254 271 personer krevd å få fjernet linker og personopplysninger av Google.

EU-domstolen bestemmer For et år siden besluttet EU-domstolen at alle har rett til at bli slettet fra søkemotorer som bl.a. Google, dersom innholdet er uriktig eller betegnet som ikke-relevant og unødvendig. Mange har tatt kontakt, men ikke alle blir hørt.

Google har så langt imøtekommet 40 prosent av forespørslene de har fått.

Det er Politikken som skriver dette. EU-domstolen påla i fjor søkemotorselskaper om å fjerne unødvendige og uriktige informasjon og lenker til disse.

Over 900 000 lenker Utgangspunktet for denne EU-dommen var at en spansk mann ønsket å fjerne opplysninger på nettet om en konkurs han hadde gjennomgått.

Siden har Google mottatt vel en kvart million henvendelser.

Disse henvendelsene omfatter ønske om å få fjernet så mange som 922 638 linker, opplyser Google. 2574 dansker har bedt om at få slettet 8681 Googles-lenker, ifølge Politikken.

Misfornøyd likevel Artikkelen inneholder ikke hvor mange nordmenn som ønsker å få sitt navn fjernet. Men dersom nordmenns nettmisnøye er representativt med resten av Europa, bør tallet være omtrent det samme.

Ikke alle klagere er likevel fornøyd med Googles håndtering av fjerning av lenker.

Flere landes datakontrollmyndigheter er lite tilfredse med at Google f.eks. fjerner linker fra europeiske sider, som fra google.fr og google.no, men ikke fra google.com, som er baserte i USA.