TIX om MGP-seieren:

- En lærepenge til anmeldere

TIX takker det norske folk for tilliten. Han ber nå musikkanmeldere ta MGP-seieren som en lærepenge.

SEIER: Her tar Anderas «TIX» Haukeland seieren i Melodi Grand Prix. Video: NRK Vis mer
Publisert

Andreas Haukeland, bedre kjent som TIX, har vunnet Melodi Grand Prix og skal representere Norge i den internasjonale finalen.

- Akkurat nå er jeg er litt satt ut. Jeg klarte ikke slutte å gråte. Det føles stort å få denne tilliten av den norske folk. Jeg er samtidig livredd, for jeg har lyst til å representere Norge godt, sier Haukeland til Dagbladet.

TIX var med sin selvskrevne låt «Ut av mørket» allerede på forhånd pekt ut som en av storfavorittene til å nå helt til topps. Låten handler om psykisk helse, og for noen uker siden snakket han ut på Lindmo om sine tunge tider.

- Hvordan skal du vinne i Rotterdam?

- Oi. Den tror jeg at må tygge litt på, svarer Haukeland.

En lærepenge

Haukeland var tydelig rørt da han vant mot Keiino i gullduellen.

- Norge. Jeg har lenge følt meg som den stygge andungen. Det viser seg at en dag så blir den stygge andungen en svane. Jeg håper at alle dere stygge andunger der hjemme – en dag vil alle se dere som svaner, sier en tårevåt Haukeland.

Det er derimot ingen hemmelighet at Haukeland ikke er en anmelder-favoritt. Hans MGP-låt ble slaktet av musikkanmeldere over hele landet. Av Dagbladet fikk låta terningkast én.

TERNINGKAST EN: Med en terning rundt halsen sendte Tix et stikk til anmelderne. Video: NRK Vis mer

«TIX snubler i klisjeer og melodien henger rundt halsen som et lodd. Denne havner i finalen av en grunn: TIX er direktekvalifisert, men han skulle aldri vært der med en så hjelpeløs låt», skrev Dagbladets anmelder.

Nå håper Haukeland at hans seier vil være en lærepenge.

- Selvfølgelig skal man mene noe om musikk, men jeg håper vi kan være litt mer forsiktige med det vi sier. Ord er ikke alltid bare ord, sier han til Dagbladet.

Må spise pannebånd

Dagbladets anmelder skrev også at han skulle spise TIX sitt famøse pannebånd om han vant finalen.

- Nå regner jeg med at det norske folk tar anmelderen på alvor og at et pannebånd blir spist, sier Haukeland og ler.

Haukelands finaleopptreden fikk en toer av Dagbladet lørdag, til artistens store glede.

- Det er jo dobbelt så bra som én, og det sto mange hyggelige ting om meg. Jeg har alltid sagt at jeg er en ener på terningen og på hitlistene. Dette var folkets fest, og jeg er stolt av å stå sammen med folket, sier Haukeland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer