En latterlig dagsorden

Det er noe med dansker. En kald og forjævlig januarsøndag møttes titusenvis av dem i København og lo så hele Rådhusplassen gynget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KØBENHAVN (Dagbladet): - Jeg har ledd i snart et år. Men nå gråter jeg - av glede over at så mange kom. Jan Thygesen Poulsen er så rørt at han nesten ikke klarer å snakke. Enda mindre le. Tårene triller nedover det smilende og gråtende ansiktet mens han ser ut over folkehavet på Rådhusplassen i København.

Der står, ifølge arrangørenes egen telling, over 30000 dansker. Klare til å le. De har møtt opp på Danmarks første store feiring av Latterens verdensdag, som blir arrangert verden over hver andre søndag i januar. Latterdagen kommer fra India, og har utgangspunkt i den indiske legen Madan Katarias latterbevegelse.

- Vi skal le for å endre dagsorden. Verden kommer aldri til å bli den samme. Vi har ledd sammen med hiv-smittede, med ingeniører og sinnslidende. I dag skal vi le med dere. Helt uten grunn. For første gang skal verden vibrere litt, av latter, sier initiativtaker Poulsen og høster jubel fra de frammøtte.

Vi blir oppfordret til å se om det finnes noe latter inni oss. Noen ler, ikke mange. Vi trenger hjelp.

Fake it!

Latterinstruktørene på scenen forklarer at vi skal le sammen etter prinsippet «Fake it till you make it», lat som til du ler. Første øvelse er «Stille latter med åpen munn»; man ser ut som man holder på å le seg i hjel, men uten lyd. 30000 munner åpner seg i 45 sekunder, om enn ikke helt lydløst. Det ser vanvittig ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer