BESTSELGER: Thomas Pikettys «Capital in the Twenty-First Century» er noe så sjelden som en økonomibok som er blitt bestselger. Mange kjøpere betyr ikke mange lesere. Det vil være synd, for dette er en god bok, skriver vår anmelder. Foto:
 Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP
BESTSELGER: Thomas Pikettys «Capital in the Twenty-First Century» er noe så sjelden som en økonomibok som er blitt bestselger. Mange kjøpere betyr ikke mange lesere. Det vil være synd, for dette er en god bok, skriver vår anmelder. Foto: Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFPVis mer

En lettlest murstein

Thomas Piketty har skrevet en meget god bok som kommer til å bli stående som et viktig bidrag til ulikhetens politiske økonomi.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

ANMELDELSE:  Skriv en murstein, ellers blir du ikke tatt på alvor. Det var beskjeden Karl Marx fikk da han skrev Kapitalen. Første bindet på omkring 870 sider ble publisert på tysk i 1867.

I løpet av de fem første årene solgte forlaget 1000 eksemplarer.

Nå har den franske økonomen Thomas Piketty publisert en murstein med samme tittel på i alt 685 sider. På kort tid har den engelske oversettelsen solgt i 41 000 eksemplarer; Harvard University Press har 25 000 nye i trykken; Piketty selv har blitt en verdensstjerne som tas på alvor også i det internasjonale fagmiljøet.

Tittelen på boka gir klart inntrykk av noe viktig, noe spennende og av Marx. Innholdet skuffer ikke. Men mange kjøpere trenger selvsagt ikke bety mange lesere. Det ville i tilfellet være synd. Dette er en god bok. Piketty har noe å si.

Ulikhetskrise

Han tar opp færre tema enn Marx gjorde og går rett på hovedproblemet: den ekstreme ulikheten i verden der en person kan være like rik som et helt land og der nesten halvparten av verdens befolkning lever for mindre enn 20 kroner dagen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn