En liten julehistorie

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

POLITI OG PENGER: Regjeringens førjulsshow med justisminister Knut Storberget i hovedrollen som Hr. Scrooge er glitrende. I første scene ser vi politimester Anstein Gjengedal som ber om almisser, men hvor justisministeren briljerer når han med iskaldt blikk avleverer åpningsreplikken; «Nei, dere (Oslo politidistrikt) må bli mer effektive, hvis dere skal få noen penger av meg!». Til denne replikken trengs det selvsagt ingen forklaring, det er nok å se på den bøyde ryggen og høre de håpløst famlende og kremtende unnskyldningene til politimesteren.

At Hr. Scrooge ikke kaster vekk penger som går til dårlig politireklame i avisene skjønner jo alle. Det er også gitt at en som er stinn av gryn oppunder jul, skal være grådig. Storbergets kostyme, med gamasjer og dressen han fikk til konfirmasjonen, setter prikken over i’en i hovedrollen som sutrete gnier.

Neste scene er like opplagt som den er nådeløs. Hr. Scrooge overlater korporlig avstraffelse til den slemme portnerkona, en birolle som spilles strålende av stjernediva og politidirektør Ingelin Killengreen. I handlingen blir politimesteren blir lurt i et snedig bakhold og tror at portnerkona er på hans lag, men det viser seg at hun egentlig har gjort en avtale med Scrooge. Resultatet er at politimesteren må gi fra seg de siste kronene før klokka slår tolv og et nytt budsjettår rundes. Blakk, og med et blått øye, har politimesteren ingen flere replikker i stykket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer