FORNØYD: D.D.E.-gjengen er fornøyd med å være i Rema-sortimentet. Foran fr.v.: Bjarne Brøndbo, Bård Jørgen Iversen og Frode Viken. Bak fr.v.: Eivind Berre, Arnt Egil Raanes og Eskil Brøndbo. Foto: Tom E. Østhuus.
FORNØYD: D.D.E.-gjengen er fornøyd med å være i Rema-sortimentet. Foran fr.v.: Bjarne Brøndbo, Bård Jørgen Iversen og Frode Viken. Bak fr.v.: Eivind Berre, Arnt Egil Raanes og Eskil Brøndbo. Foto: Tom E. Østhuus.Vis mer

- En liten pinne er bedre enn dop

D.D.E. reagerer på fyllefest-stempel.

||| TRONDHEIM (Dagbladet): "Ut av kontroll - med sola i auan" heter Namsos-bandets nye plate, som lanseres i disse dager. Der er det som vanlig ei låt med drikking som tema, denne gang med tittelen "Får æ by dæ på en pinni".

- Ja, det må være med ei drikkevise på hver eneste D.D.E.-plate, men jeg blir oppbrakt når VG skriver på sin førsteside at vår nye plate er best på fyllefest, sier låtskriver Frode Viken.

- Mens andre litt lenger sør forgyller dop, velger jeg å framheve det sosiale og trivelige med å invitere folk inn på en liten pinne. En pinne er ikke fyll, og vår musikk passer ikke på dop- og fyllefest.

Fast uttrykk
Låtskriveren er opptatt av at det "å ta seg en pinni" er et mye brukt uttrykk i Trøndelag.

- Det brukes for å skape stemning, og jeg gir meg ikke på det å vise fram alkoholens ve og vel, framfor det å velge tabletter. Fysj og føy! Det er mye bedre å drikke seg opp i stemning enn å dope seg ned.

- Men festmusikk er det vel også på denne plata?

- Ja, jeg tror mange hadde blitt skuffet om vi distanserte oss fra det. Dæven hvor viktig det er at vi kommer og ordner fest for folk, sier Frode Viken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

D.D.E.-gjengen avslører samtidig at de er uenige i regjeringens forslag om å forby alkoholservering etter klokka 02.00.

- Det er et dumt forslag, sier trommis Eskil Brøndbo.

- Vi er bekymret for Bjarne som vil stenge klokka 02, sier vokalist Bjarne Brøndbo om helseminister Bjarne Håkon Hanssen, som også er fra Namsos og som i sin tid var med på å gi offentlig støtte til oppstarten av D.D.E.

Gode kritikker
Den nye plata, som allerede har fått gode kritikker i flere aviser, byr også på en hyllest til Åge Aleksandersen, som var en fødselshjelper og fortsatt er en mentor for D.D.E.

- Den var ikke skrevet som en Åge-hyllest i utgangspunktet, men utviklet seg i den retningen i løpet av arbeidet med plata, sier Bjarne Brøndbo om sangen som har fått tittelen "Ridder i ei storbynatt".

- Åge er jo en ridder. Han har alltid opptrådt som det i alle sammenhenger, og han har vært igjennom mange kamper uten å falle, sier Frode Viken.

Rema-salg
Det har skapt mye oppstyr at D.D.E. vil selge sin nye plate på Rema 1000, men avgjørelsen forsvares av bandmedlemmene.

- Vi gjør dette for å være tilgjengelig, for å selge.

- Hva synes dere om protestene fra platebutikkene?

- Vi synes det er rart at de ikke har solgt platene våre de siste ti årene. Nå skal de slippe, sier D.D.E.-gjengen, som nå legger ut på en lengre sommerturné.

Mer om D.D.E. og Rema-salget i vedlagte video.