Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- En liten pinne er bedre enn dop

D.D.E. reagerer på fyllefest-stempel.

FORNØYD: D.D.E.-gjengen er fornøyd med å være i Rema-sortimentet. Foran fr.v.: Bjarne Brøndbo, Bård Jørgen Iversen og Frode Viken. Bak fr.v.: Eivind Berre, Arnt Egil Raanes og Eskil Brøndbo. Foto: Tom E. Østhuus.
FORNØYD: D.D.E.-gjengen er fornøyd med å være i Rema-sortimentet. Foran fr.v.: Bjarne Brøndbo, Bård Jørgen Iversen og Frode Viken. Bak fr.v.: Eivind Berre, Arnt Egil Raanes og Eskil Brøndbo. Foto: Tom E. Østhuus. Vis mer

||| TRONDHEIM (Dagbladet): "Ut av kontroll - med sola i auan" heter Namsos-bandets nye plate, som lanseres i disse dager. Der er det som vanlig ei låt med drikking som tema, denne gang med tittelen "Får æ by dæ på en pinni".

- Ja, det må være med ei drikkevise på hver eneste D.D.E.-plate, men jeg blir oppbrakt når VG skriver på sin førsteside at vår nye plate er best på fyllefest, sier låtskriver Frode Viken.

- Mens andre litt lenger sør forgyller dop, velger jeg å framheve det sosiale og trivelige med å invitere folk inn på en liten pinne. En pinne er ikke fyll, og vår musikk passer ikke på dop- og fyllefest.

Fast uttrykk
Låtskriveren er opptatt av at det "å ta seg en pinni" er et mye brukt uttrykk i Trøndelag.

- Det brukes for å skape stemning, og jeg gir meg ikke på det å vise fram alkoholens ve og vel, framfor det å velge tabletter. Fysj og føy! Det er mye bedre å drikke seg opp i stemning enn å dope seg ned.

- Men festmusikk er det vel også på denne plata?

- Ja, jeg tror mange hadde blitt skuffet om vi distanserte oss fra det. Dæven hvor viktig det er at vi kommer og ordner fest for folk, sier Frode Viken.

D.D.E.-gjengen avslører samtidig at de er uenige i regjeringens forslag om å forby alkoholservering etter klokka 02.00.

- Det er et dumt forslag, sier trommis Eskil Brøndbo.

- Vi er bekymret for Bjarne som vil stenge klokka 02, sier vokalist Bjarne Brøndbo om helseminister Bjarne Håkon Hanssen, som også er fra Namsos og som i sin tid var med på å gi offentlig støtte til oppstarten av D.D.E.

Gode kritikker
Den nye plata, som allerede har fått gode kritikker i flere aviser, byr også på en hyllest til Åge Aleksandersen, som var en fødselshjelper og fortsatt er en mentor for D.D.E.

- Den var ikke skrevet som en Åge-hyllest i utgangspunktet, men utviklet seg i den retningen i løpet av arbeidet med plata, sier Bjarne Brøndbo om sangen som har fått tittelen "Ridder i ei storbynatt".

- Åge er jo en ridder. Han har alltid opptrådt som det i alle sammenhenger, og han har vært igjennom mange kamper uten å falle, sier Frode Viken.

Rema-salg
Det har skapt mye oppstyr at D.D.E. vil selge sin nye plate på Rema 1000, men avgjørelsen forsvares av bandmedlemmene.

- Vi gjør dette for å være tilgjengelig, for å selge.

- Hva synes dere om protestene fra platebutikkene?

- Vi synes det er rart at de ikke har solgt platene våre de siste ti årene. Nå skal de slippe, sier D.D.E.-gjengen, som nå legger ut på en lengre sommerturné.

Mer om D.D.E. og Rema-salget i vedlagte video.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling