Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En liten, stor rock-entertainer

Ryan Adams - merk dere navnet: Det ble en uforglemmelig aften med en liten, stor rock-entertainer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 26 år gamle amerikanske rockartisten viste storhet ved å være seg selv på en avvæpnende, ekte og morsom måte. Han framførte sine låter i all enkelhet: på kassegitar og flygel. Og munnspillet: det blåste han liv, latter og tårer ut av.

Publikumskontakt

Ryan Adams etablerte umiddelbart god kontakt med publikum, og det utviklet seg til konsert hvor kjemien mellom scene og sal stemte hundre prosent. Vi var på bølgelengde.

Lavmælt inntil det hviskende tok han oss med på en reise i sitt musikalske singer/songwriter-univers, med små sidesprang i ny og gammel rockhistorie.

Ryan Adams på scenen - helt alene - med gitaren. Våg ikke å kalle det visesang, for dette var rock'n'roll: intenst og tilstedeværende. Publikum torde knapt å hoste. Vi var oppslukt.

Han har en varm, inderlig og sjelfull stemme - en stemme du ønsker å lytte til. Den er behagelig, men aldri selvfølgelig. Bildene står så klart fram når han synger om horer, halliker & junkies eller kjærlighet og svik.

Fandenivoldsk

Ryan Adams lever på scenen, han er en rock-entertainer. Kjeften er fandenivoldsk lun med presise meldinger og treffsikre punchlines. Det er en kontrollert uvørenhet i alt han foretar seg på scenen.

Han hadde kjøpt en bunke vinylplater som han gavmildt delte ut til publikum. Både gamle Bowie- og Stones-album, registrerte vi.

Og publikum elsker ham.

Anmeldelsen er basert på den første halvannen timen av konserten.

<B>IMPONERENDE:</B> Ryan Adams spilte lavmælt, men også rått og intenst. Det ble en annerledes, morsom og storslått rockkonsert.
Hele Norges coronakart