- En litt spesiell scene

Se traileren til den nye norske filmen «Upperdog».

- En litt spesiell scene

|||(Dagbladet.no): Sara Johnsen vakte stor oppsikt med «Vinterkyss» i 2005. I et filmland som sliter med å rekruttere nok kvinnelige spillefilmregissører knyttes det store forventninger til hennes andre film, «Upperdog».

 Filmen dreier rundt to adopterte halvsøsken, som har vokst opp hver for seg og ikke er klar over hverandre. Herman Sabado gjør sin langfilmdebut som adoptivsønnen Aksel.

Tidlig i filmen trues han med kniv av familiens polske hushjelp etter at hun tror han er en innbruddstyv som snoker rundt i kjøleskapet etter mat - kliss naken.

- Du kan vel si at det var en litt spesiell scene, ja, ler han når Dagbladet.no spør hvordan det var å stille uten klær foran kamera.

Han understreker imidlertid at førsteinntrykk ikke alltid legger føringer for forholdet mellom to mennesker.

- Dette er det første møtet mellom de to, og etter hvert oppstår det gnister mellom dem, røper han.


Har Ole Paus som far

Ole Paus har rollen som faren til Sabado. Paus har ikke vært å se på det store lerretet siden «Bikinisesongen» i 1994, men sier nå at hans andre filmrolle har gitt mersmak.

- Grunnen til at jeg ikke har vært med i flere filmer, er vel strengt tatt at jeg ikke har fått så mange tilbud. Men jeg er jo et forfengelig menneske jeg også, så jeg bli veldig rørt når folk spør. Det var veldig morsomt å være med, men jeg ser jo helt klart min begrensning og tror aldri jeg vil bli oppfattet som et funn for norsk film, sier han.

Paus beskriver rollefiguren sin som en mann som er uforberedt på alt, og som har gjort fryktelige ting i beste mening.

- Han er en stusslig mann, men stusslige menn må jo også ha en stemme.

Paus tror ikke har ble hentet inn fordi regissør Sara Johnsen trengte et kjent navn på rollelista, men heller fordi hun så for seg en bestemt mennesketype.

- Så når de da henter inn meg for å spille denne rollen, vet jeg jo ikke om det egentlig er en kompliment, humrer han.


Gjør unntak for seg selv

Regissør Johnsen understreker imidlertid at Paus fikk rollen fordi hun ser på ham som alt annet enn stusslig.

- «Upperdog» har status som et subtema, og i rollen til Ole trengte jeg en person som jeg opplever har suveren status. Kjell Inge Røkke har status fordi han er rik. Drillo fordi han er flink til å lede fotballag. Men Ole har utrolig mye integritet uavhengig om han spiller gitar og synger eller ikke. Han er en skikkelig bra mann som passer bra i rollen som uangripelig farsfigur, sier hun.

«Upperdog» får premiere i Haugesund i august. Paus, som aldri pleier å se opptak av seg selv på film eller tv, sier han kommer til å gjøre et unntak på filmfestivalen.

- Jeg gleder meg til å se filmen mer enn jeg gruer meg til å se meg selv, sier han.