Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: «Jernalderdrøm. Tredje bok. Bind 2. Første del.».

En litterær drøm går mot slutten

Steinar Løding med Bind 3 av makeløst romanverk.

ENESTÅENDE: Steinar Løding fra Molde debuterte med "Glomma brenner" i 1982. Han er noe helt for seg selv i norsk litteratur med prosjektet "Jernalderdrøm".
ENESTÅENDE: Steinar Løding fra Molde debuterte med "Glomma brenner" i 1982. Han er noe helt for seg selv i norsk litteratur med prosjektet "Jernalderdrøm". Vis mer

Hittil har dette skjedd: For tjue år siden utga Molde-dikteren Steinar Løding «Jernalderdrøm. Første bok. Flukten til Ninive». 11 år seinere kom «Jernalderdrøm. Andre bok. Og. Forsøk på en poetikk.». For to år siden utga Løding «Jernalderdrøm. Tredje bok. Fragmenter av en aldri ferdigskrevet familieroman. Bind 1.»

Litterært kraftverk

Rett før jul sender Gyldendal ut boka «Jernalderdrøm. Tredje bok. Fragmenter av en aldri ferdigskrevet familieroman. Bind 2. Første del.». Andre del er bebudet i februar. Da vil det bli anledning til å komme tilbake til dette gigantiske verket i et større format i enn denne korte omtalen, som nærmest må være å betrakte som et slags forvarsel.

Det virker som om Løding, dette litterære kraftverket av en forfatter, er i ferd med å avrunde denne gigantiske visjonen av verden, Historien med stor H og menneskene. Både hjemme og ute, for å si det slik. Dette til tross for at han selv kaller verket «aldri ferdigskrevet», noe som vel må innebære at fortellingen kan utvides både bakover og framover, enten av leseren eller forfatteren.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?