DEBATT

En løsning på Israel-Palestina-konflikten

Palestinakomiteen utfordrer Børge Brende og den norske regjering.

HARDERE LUT: Vi må være strengere med Israel, foreslår Palestinakomiteen i Stavanger. Her bilde fra Gaza, Jente foran Banksy-katt. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
HARDERE LUT: Vi må være strengere med Israel, foreslår Palestinakomiteen i Stavanger. Her bilde fra Gaza, Jente foran Banksy-katt. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Årsakene til kaoset i Midtøsten har vært gjenstand for utallige diskusjoner. En medvirkende årsak, etter vår mening, er den snart 70 år gamle konflikten mellom Israel og palestinerne, som ennå ikke har funnet en løsning.

Forskjellsbehandling av stater er et annet medvirkende element til uroen i området. At Russland blir satt under sanksjoner umiddelbart etter at de tilegnet seg Krim, hvor en overveldende andel av Krims befolkningen stemte for denne løsningen, mens Israel knapt kritiseres når nye ulovlige bosettinger blir etablert på vestbredden, representerer etter vår mening en klar forskjellsbehandling, og dermed undergraving av internasjonal lov og rett.

Et annet eksempel på dette er at et muslimsk land, som Iran, blir satt under smertefulle sanksjoner i en situasjon hvor de ikke er i nærheten av å tilegne seg atomvåpen, mens deres naboland Israel allerede har et meget betydelig arsenal av disse våpnene, noe som for vesten er helt OK, og ikke engang et diskusjonstema.

I vitenskapen sier man at om en hypotese («partene må sammen finne en løsning») ikke fungerer etter gjentatte forsøk, må hypotesen forkastes, og erstattes med en som fungerer bedre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer