En madrass kan brukes til så mangt

Natt til lørdag 22. november i vår galaktiske demiurgs ufattelige avgrunn sammen i rommet med Inger Lill Bergstøl, healer, og som har hjulpet meg nå i over tre år og sikkert reddet livet mitt flere ganger enn jeg kan telle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I rommet lyder stønn som fra en hvalross som er kastet på land. Det er en respirator, en slags komplisert støvsuger som er plassert utenfor kroppen og puster jevnt og trutt enten jeg vil eller ikke. Omkring meg bare bøker, kanskje altfor mange bøker, noen har jeg lest, noen står på venteliste. En gammel smijernsovn i jugend- eller kvasi-jugendstil, No 151 fra Eidsfos støperi, en skipsklokke som viser at tiden nærmer seg halv fem på morgenkvisten. Resten av natten har gått med til den evinnelige slimsugingen for at jeg ikke skal bli kvalt i en slags gurglende tyggegummi.

EVTANASI (det greske ordet for barmhjertighetsdrap). Når de gamle vikinger begynte å trekke på årene og ble en belastning for sine omgivelser ble de rett og slett kastet utfor et stup. I «Jentespranget» beskriver Sigbjørn Hølmebakk den grusomme tradisjon på det kristelige sørvestlandet før i tiden, når jenter ble med uekte barn, ble de jaget utfor et stup, derav navnet «Jentespranget».

Når eskimoene blir unyttige for sine omgivelser, og en plage for seg selv og andre, blir de satt på et isflak og skjøvet ut på den evige selfangsten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer