Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: «Dronningens corgi»

En majestets-fornærmelse

Finn fram hundeposen!

TRAILER: «Dronningens Corgi» gjør det verste en familiefilm kan gjøre. Den undervurderer sitt publikum. Både de som er ung og de som er ung til sinns. Vis mer

«Dronningens corgi»

2 1 6

Animasjonsfilm

Regi:

Vincent Kesteloot, Ben Stassen

Skuespillere:

Norske stemmer ved bl.a. Anders Bye, Victor Sotberg og Siri Nilsen

Premieredato:

7. februar 2020

Aldersgrense:

6 år

Orginaltittel:

«The Queen's Corgi»

«Et hundeliv - også for seerne»
Se alle anmeldelser

FILM: Barn er et ekstremt kresent publikum. Og når det gjelder animasjonsfilm er de etter hvert også veldig godt vant. De siste tiåra har amerikanske Disney og Pixar, og japanske Studio Ghibli skjemt bort barn – og voksne – ved å lage underholdning av ypperste klasse. Ja, som rett som det er går langt utenpå såkalte «voksenfilmer» med god margin. Iblant dukker det opp en film på norske kinoer som minner oss om dette – og det er egentlig det mest positive det er å si belgiskproduserte «Dronningens corgi».

Lettvint og plump

Det handler om Rex, det nyeste tilskuddet til Dronning Elisabeths hundeflokk. Den søte valpen blir raskt majestetens favoritt – noe som vekker sjalusi hos de andre firbeinte, og som får nær-fatale konsekvenser for yndlingen. Men det går som det må gå, og når den knapt halvannen time lange filmen – den føles mye lenger, tro meg – er over, er harmonien gjenopprettet.

Buckingham Palace er en original setting for en animasjonsfilm og utgangspunktet er egentlig ikke så dumt. Men når humoren aldri strekkes utover lettvint og plump, og det hele presenteres fullstendig fritt for sjarm og varme, føles det som bortkastet tid og penger.

Bortskjemte fillebikkjer

De norske stemmeskuespillerne gjør en grei nok jobb, men det hjelper lite. Dette ligner mer på en majestetsfornærmelse enn «The Crown» noen gang er i nærheten av, selv dronning Elisabeths bortskjemte fillebikkjer hadde fortjent bedre enn dette. Nei, det beste å gjøre med denne filmen er det ansvarlige hundeeiere gjør hver dag: Finne fram en svart plastpose, knytte godt igjen og legge den i nærmeste søppelbøtte.

.