STOR INTERESSE:  En måned før lanseringen av Jo Nesbøs tiende roman om Harry Hole, er hele 10 000 eksemplarer forhåndsbestilt fra Bokklubben Nye Bøker. 
Foto: Lars EIvind Bones / Dagbladet
STOR INTERESSE: En måned før lanseringen av Jo Nesbøs tiende roman om Harry Hole, er hele 10 000 eksemplarer forhåndsbestilt fra Bokklubben Nye Bøker. Foto: Lars EIvind Bones / DagbladetVis mer

En måned før Nesbøs tiende Harry Hole-bok, er 10 000 eksemplarer solgt

Og Bokklubben forventer 50 000 bestillinger innen 6. juni.

(Dagbladet): Det er enda en drøy måned til Jo Nesbøs tiende roman om politietterforsker Harry Hole kommer for salg. Men allerede i begynnelsen av januar, et halvt år før lansering, var det mulig å forhåndsbestille krimromanen.

- Nå har vi 10 000 forhåndsbestillinger. Det tallet er noen tusen eksemplarer høyere enn hva «Gjenferd», Nesbøs forrige bok, lå på på samme tidspunkt i 2011, sier redaktør i Bokklubben Nye Bøker, Marius Aronsen, til Dagbladet.

- Egen klasse Nesbø har hatt enorm suksess de siste åra med sine bøker om Hole, og det var i oktober han først fortalte at det ble ei bok nummer ti om etterforskeren. Overfor Dagbladet avslørte han først tittelen «Politi», og deler av bokas innhold.

- Nesbøs popularitet kan ikke sammenliknes med noen andre norske forfattere. Det finnes ingen forfattere som selger så mange bøker i forkant av en utgivelse som han, sier Aronsen.

Den svært fornøyde redaktøren forteller også at det bare er Nesbø det er et poeng å starte forhåndssalg så tidlig med.

Boka lanseres 6. juni.

- Det er ingen andre det er noen vits å gjøre det samme med. Nesbø er i en klasse for seg, og bare vi legger ut omslaget på Facebook, så kommenterer fansen det. Det er en helt egen glød rundt Nesbøs bøker, sier Aronsen.

- 50 000 eksemplarer Omslaget på boka er klart, og «Politi» har fått et bloddryppende ytre. Kommunikasjonsansvarlig i Aschehoug, Mona Ek, sa til Dagbladet i forrige uke at plakaten er svært viktig, og at de alltid går flere runder for å finne riktig cover for innholdet. Også i denne runden er flere forslag forkastet.

Aronsen i Bokklubben Nye Bøker syns det er gøy med det voldsomme engasjementet, og tror antall forhåndsbestilte bøker blir langt høyere innen utgivelsesdatoen.

- Det er litt spesielt denne gangen, ettersom vi startet forhåndssalget så tidlig. Jeg tror også det vil ta seg ytterligere opp den siste måneden før lansering, sier Aronsen om «Politi», som også er hovedboka i Bokklubben i juni.

- Vi har sagt til trykkeriet at vi trenger rundt 50 000 eksemplarer. Jeg tror vi har 50 000 bestillinger til 6. juni, eller like under. Jeg håper i alle fall det, hvis ikke får vi et leveringsproblem, sier Aronsen.

NY BOK - NYTT COVER:  Jo Nesbøs tiende bok om Harry Hole er rett rundt hjørnet, og bøkene går allerede unna som varmt hvetebrød.  Omslag: Aschehoug
NY BOK - NYTT COVER: Jo Nesbøs tiende bok om Harry Hole er rett rundt hjørnet, og bøkene går allerede unna som varmt hvetebrød. Omslag: Aschehoug Vis mer