En mann for sitt band

William Hut er en travel mann med band. Derfor blir kveldens konsert den siste som solortist på en god stund.

Willy Marhaug er kjent både som soloartisten William Hut og som vokalist i Poor Rich Ones. I kveld spiller han på Garage, for siste gang på lenge uten bandet sitt.

For nå får han så mye å gjøre med bandet, med europa-turné, USA-reise og ny plate. Dermed blir det ikke tid til solo-opptredener, ifølge Bergens Tidende.

«Ha det»-konsert

Det blir visstnok en spesiell besetning for anledningen, da Willy drar med seg Poor Rich ones- keyboardisten Bjørn Bunes, og gitarist Espen Mellingen, et tidligere medlem av bandet. I tillegg til låtmateriale fra solo-plata, lover William gamle countrylåter.

William forklarer seg også til BT om forholder mellom solo-prosjektet og bandet. «Nei, det har aldri vært noen problemstilling. Dette er jo egentlig bare et sideprosjekt som jeg kan ta frem når jeg har tid.

Solo fordi han kjedet seg

Soloartist ble han fordi han syntes det ble så stille i periodene da han ikke jobbet med Poor Rich Ones. Det resulterte i plata «Road Star Doolittle» i fjor, en litt tristere side av Willy Marhaug.

«Han har tatt med seg både melankolien og popen over i sitt soloprosjekt, men gitt den et mer orkestrert og svulstig sound», sa Dagbladets anmelder da plata kom, og som fikk en firer på terningen.

William Hut spiller på Garage i bergen i kveld. Les mer om mannen på hjemmesidene til Poor Rich Ones.

FORNTFIGUR:</B> Willy Marhaug, alias William Hut, er vokalist i bergensbandet Poor Rich Ones.