En mann og hans gitar

Tom McRae prøver å fortelle oss noe om hva som er viktig i livet ved å lage underfundige tekster og melankolsk musikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den selvtitulerte debutplata til Tom McRae kom ut i fjor og i hele Europa roste anmelderne ham opp i skyene. I samme slengen sammenliknet de ham med alt fra Paul Simon til Bob Dylan, Nick Drake, Jeff Buckley, Tim Hardin, Ryan Adams og Elliott Smith.

En ting er sikkert og det er at McRae lager musikk som ligger nær visesang. Stemningen er lavmælt, instrumenteringen er enkel og melodiene grenser til det dystre. Mange har inkludert ham i den «akustiske bølgen» med norske Kings Of Convenience i spissen. Tittelen på plata deres regnes som bevegelsens slagord: «Quiet Is The New Loud».

At han er en del av denne bølgen er ikke McRae så sikker på selv. Til Dagbladets Anders Grønneberg sa han: «Jeg kjenner ikke til noen akustisk bevegelse. En bølge oppstår og forsvinner etter seks måneder. Akustisk musikk og singer/songwriter-sjangeren har alltid eksistert».

McRaes tekster er ærlige og direkte, det ligger verdensanskuelse og meninger bak dem. Det personlige og snertne ved sangene virker ekte og er kanskje en befriende motsats til mye annet på musikkscenen i dag? I tillegg er McRaes stemme hjerteskjærende stemningsfull.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer