DEBATT

En medelev spurte om jeg bar pistol

Debatten om nordmenns holdninger til hvem som skal kunne kalles norsk er et sidespor.

IKKE OVERRASKET: Fafo-funnene er urovekkende, men ikke overraskende.

Slik jeg ser det er dette et resultat av hvordan vi i større grad lever separate, ja helt forskjellige liv. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
IKKE OVERRASKET: Fafo-funnene er urovekkende, men ikke overraskende. Slik jeg ser det er dette et resultat av hvordan vi i større grad lever separate, ja helt forskjellige liv. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

At enkelte nordmenn uttrykker skepsis til innvandrere er ikke et tegn på at de er onde, men en melding om manglende tillit mellom ulike grupper av folk.

Det er holdninger politikere ikke bør møte fra toppen av en moralsk høyborg, men som en invitasjon til å finne politiske løsninger som faktisk skaper et sterkere fellesskap der ulike mennesker kan møte hverandre, forstå hverandre og tørre å stole på hverandre.

Fafo kom 20. mai med en ny undersøkelse knyttet til nordmenns holdninger til andre mennesker. Der kom det blant annet frem at 25 prosent av nordmenn mener at noen menneskeraser er mer intelligente enn andre. I tillegg mener 39 prosent av nordmenn at en somalier aldri kan bli helt norsk. Funnene er urovekkende, men ikke overraskende.

Slik jeg ser det er dette et resultat av hvordan vi i større grad lever separate, ja helt forskjellige liv. Martin Luther King sa det ganske enkelt:

«Mennesker hater ofte hverandre fordi de frykter hverandre; de frykter hverandre fordi de ikke kjenner hverandre; de kjenner ikke hverandre fordi de ikke kommuniserer; de kan ikke kommunisere fordi de er separert.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer