En meitemarks viktige historie

Gary Larson med god og grotesk bok om naturens brutalitet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mannen hvis tegninger er stiftet opp på oppslagstavler verden rundt, har begått en bok om naturens brutalitet. «Et hår i maten - en meitemarks historie» ser ut som en barnebok, men er det ikke. I hvert fall må barnet være stort nok til å fatte både ironi, økologi og naivitet. Gary Larson, som er ekspert på dyr «far out», har denne gangen tatt utgangspunkt i en bortskjemt meitemarkunge. Gjennom herlige tegninger av sikkert Larson-merke følger vi markens opplæring i livets harde realiteter. Meitemarkungen klager på sitt semre liv i matjorda. Og det til tross for at mammaen har anstrengt seg med god matjord og har lagt fram sølvbestikk på bordet til den armløse markfamilien. Pappa må trå til med en historie om organismenes plass i naturen.

Ekorn-torpedoer

Historien handler om en naiv jomfru som vandrer ut i naturen og betrakter den som snill, myk og god. Larson gir oss realiteten om den brutale virkeligheten i underteksten. Der hun ser nusselige ekorn, ser han ekorn-torpedoer som går til angrep på sine svakere artsfrender. De grå ekornene sitter med arr på haka og røyk i munnen for å true de siste matrestene ut av det stakkars røde ekornet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer