En merkelig og vond sak

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEBATTEN I KJØLVANNET

av Ove Røsbaks artikkel «En annerledes Prøysen» (Dagbladet 10.7.) er blitt både merkelig og nokså vond. Begge deler må Ove Røsbak selv ta en stor del av ansvaret for. Det å oute noen for seksuell legning, det være seg levende eller døde, vil alltid være kontroversielt og skape sterke følelser. Særlig sterkt blir dette når ektefelle og barn fremdeles er i live, slik tilfellet er med Alf Prøysen.

NÅR RØSBAK DA

i tillegg har manøvrert såpass klossete at han i realiteten beskylder Alf Prøysens enke for løgn, slik han gjør i Dagbladet 17. juli, burde kanskje noen varsellamper ha blinket også hos ham. Jeg kan forstå at det føles sterkt å bli beskyldt for løgn, slik han ble i Else Prøysens innlegg 11. juli. Men det er faktisk en yrkesrisiko man må leve med, enten man skriver biografier eller andre former for historiske framstillinger. Både som leser og skribent synes jeg det er helt uproblematisk at kilde og forfatter har ulike oppfatninger både av hva som er blitt sagt, og innholdet i dette.

Men når Røsbak lar det henge i lufta at han kunne «fortelle mer om det hun (Else Prøysen) sa» den gang hun etter sigende fortalte om mannens tiltrekning mot menn, synes jeg han opptrer uverdig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer