En mester i arbeid

«Little» Louie Vega er verdenskjent dj og produsent med røtter i salsa, disco, house og soul. Ikveld spiller den moderne legenden i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Little» Louie Vega, som visstnok fikk tilnavnet fordi han var spebygd som liten, har dedikert livet sitt til å få andre ut på dansegulvet. Siden åttitallet har han operert som dj, først i nabolaget sitt i New York, så eksempelvis på den historiske klubben Studio 54, og seinere over hele verden. Blant annet spilte han på Quartfestivalen i 2000.

Louie Vega startet med å spille en miks av det meste: popete rock, garage, hip hop, latinjazz, salsa, mambo og discoklassikere. Vegas pappa, Luis Vega Sr., var fra Puerto Rico og både jazz- og latinsaksofonist, mens onkelen Hector LaVoe var vokalist i det populære salsaensemblet The Fania All Stars. Inspirasjonen fra eksplosjonen av latinamerikansk musikk på søtti-tallet har aldri forlatt Vega.

På midten av åttitallet fikk Vega øynene opp for house og begynte å bruke det i settene sine. Det var også da han møtte housepioneren Todd Terry, kjent dj og produsent, som introduserte ham for kompisen Kenny «Dope» Gonzales.

Gonzales og Vega starta duoen Masters At Work (MAW) og skapte seg et stort navn som dj\'s og remiksere. De har også plateselskapet MAW Records. I fjor kom fire cd\'er med MAW-låter, «Masters At Work: The Tenth Anniversary Collection», på Barely Breaking Even (BBE). Blant nye og gamle perler finner du både remikser og originale produksjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer