En mester i arbeid

«Little» Louie Vega er verdenskjent dj og produsent med røtter i salsa, disco, house og soul. Ikveld spiller den moderne legenden i Oslo.

«Little» Louie Vega, som visstnok fikk tilnavnet fordi han var spebygd som liten, har dedikert livet sitt til å få andre ut på dansegulvet. Siden åttitallet har han operert som dj, først i nabolaget sitt i New York, så eksempelvis på den historiske klubben Studio 54, og seinere over hele verden. Blant annet spilte han på Quartfestivalen i 2000.

Louie Vega startet med å spille en miks av det meste: popete rock, garage, hip hop, latinjazz, salsa, mambo og discoklassikere. Vegas pappa, Luis Vega Sr., var fra Puerto Rico og både jazz- og latinsaksofonist, mens onkelen Hector LaVoe var vokalist i det populære salsaensemblet The Fania All Stars. Inspirasjonen fra eksplosjonen av latinamerikansk musikk på søtti-tallet har aldri forlatt Vega.

På midten av åttitallet fikk Vega øynene opp for house og begynte å bruke det i settene sine. Det var også da han møtte housepioneren Todd Terry, kjent dj og produsent, som introduserte ham for kompisen Kenny «Dope» Gonzales.

Gonzales og Vega starta duoen Masters At Work (MAW) og skapte seg et stort navn som dj\'s og remiksere. De har også plateselskapet MAW Records. I fjor kom fire cd\'er med MAW-låter, «Masters At Work: The Tenth Anniversary Collection», på Barely Breaking Even (BBE). Blant nye og gamle perler finner du både remikser og originale produksjoner.

Radarparet sto sammen om fusjonsprosjektet NuYorican Soul fra 1997, der de samarbeidet med en rekke andre om å finne det helt spesielle New York sound\'et. NuYorican Soul kombinerer jazz, soul, rock, funk, latin- og afroelementer med søttitallets tapte lydbilde.

Fra store «Little» Louie Vega kan du vente deg en god blanding av det aller beste, det som får deg til å svette på dansegulvet, remiksede klassikere og perkusjonssoloer!

NuYorican Soul kan du lese mer om på Giant Step Records og på BBE finner du litt info om MAW-boksene.