En million N-Gage

Nokia har endelig klart å selge en million enheter av sin spilltelefon.

 • Alt om spill!
 • Diskuter spill (Dagbladet.no): Nokia hadde som målsetning å selge en million N-Gage - men ga seg selv ikke noe tidsfrist.

  Nå er målet nådd, og alle i Nokia klapper i hendene.

  - En million er en god, rund sum. Men skal jeg være helt ærlig, skulle vi selvfølgelig ønske at vi hadde vært der litt før. Uansett er dette en god milestone for N-Gage, forteller Johan Eidhagen, europeisk markedssjef for N-Gage til Dagbladet.no.

  - Er det den nye modellen N-Gage QD som har fått dere til å vippe over millionen?

  - Den har jo bidratt litt, men dette er sifre som har rullet over lang tid. Det er salget av begge telefonene tilsammen som har gjort at vi har nådd vårt første mål, sier Eidhagen.

  - Tolker du disse tallene som at markedet har akseptert N-Gage?

  - Det betyr i hvert fall at vi har fått en positiv mottagelse hos kjøperne. Ipod brukte jo tross alt halvannet år på å nå samme salgstall. Det er i Europa vi selger flest telefoner, men når vi går inn på det kinesiske markedet mot slutten av året, venter vi en økning i salget. Jeg tror dessuten at vi kommer til å nå en bredere målgruppe i tiden framover, ettersom spillutvalget til N-Gage blir større. Når «Fifa 2005» blir lansert i høst, kommer spillet samtidig på N-Gage som på de andre konsollene. Dessuten venter vi stor interesse for spillet «Pathway to Glory», som kommer eksklusivt på N-Gage senere i år, forteller Eidhagen.

  - Men så til det åpenbare spørsmålet: Frykter dere konkurransen fra Sony PSP og Nintendo DS når de blir lansert neste år?

  - For oss handler nå alt om å posisjonere seg. Bruker du N-Gage, så kan du benytte gsm-nettet til å spille - det skiller oss fra de andre.

  - Både PSP og DS kommer til å kunne koble seg på trådløse nettverk, og DS vil attpåtil støtte IP-telefoni?

  - Ja, men trådløst internett er jo begrenset til visse områder. Dessuten føler vi at PSP og DS retter seg mot andre typer brukere enn N-Gage gjør. Så nei, vi frykter ikke konkurransen.

 • Alt om spill!
 • Diskuter spill
<B>NÅDD FØRSTE MÅL:</B> Nokia har klart å selge en million N-Gage.