Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En million tv-seere så håndballgutta slå Frankrike

- Helt euforiske tall.

TV3 OG HÅNDBALL-NORGE JUBLER: Kent Robin Tønnesen, Harald Reinkind, Ole Erevik, Kristian Bjørnsen og Joakim Hykkerud jubler etter seier mot Frankrike onsdag kveld i Krakow, Polen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TV3 OG HÅNDBALL-NORGE JUBLER: Kent Robin Tønnesen, Harald Reinkind, Ole Erevik, Kristian Bjørnsen og Joakim Hykkerud jubler etter seier mot Frankrike onsdag kveld i Krakow, Polen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Pressesjef Line Vee Hanum i TV3 og MTG TV, som har rettighetene til å sende Håndball-EM 2016, er overveldet over interessen.

- Vi er euforiske.

Høyeste seertall på 8 år - Vi i TV3 kan sjelden skilte med nærmere en million seere, men i går var det 963.000 som så at Norge slo Frankrike 29 -24 på TV3, sier Hanum.

Den kommersielle andelen i sendetidspunktet var på hele 66,4 prosent, og andelen for hele dagen på TV3 var 25,3 prosent.

Dette er kanalens høyeste andel siden 2010, og høyeste seertall på TV3 siden 2008. Studiostart for semifinalen mellom Norge og Tyskland sendes på TV3 fredag kl. 17.30.

Norges nye helter - Vi i TV 3 var glade for å få sende Håndball-EM for herrer, men at det skulle gå så bra, var ikke en gang i våre villeste drømmer. Fra å være en underdog er Norge blitt de store heltene, det er en unik sportsbragd og en fantastisk suksess.

Det ble ramaskrik da det ble kjent at TV3-kommentator Kristian Kjelling ikke fikk følge semifinalen.

Den tidligere landslagsstjerna er hjemme i Norge i dag for å spille en treningskamp for Drammen HK, men returnerr fredag for å kommentere semifinalen for TV3.

- Det er vi glade for. Han har løftet kommentatorrollen, sier Hanum.