Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

En moderne posttjeneste

Det blir ikke dyrere å sende brev til distriktene, men det kan bli billigere i byene.

-UTDATERT: Senterpartiet styrte landet i åtte år med den sterkeste sentraliserende befolkningsstrømmen vi har sett, skriver artikkelforfatteren.
Foto: Jan Greve / NTB Scanpix
-UTDATERT: Senterpartiet styrte landet i åtte år med den sterkeste sentraliserende befolkningsstrømmen vi har sett, skriver artikkelforfatteren. Foto: Jan Greve / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

Regjeringen innfører en ny postlov fordi det vil skape konkurranse om å gi best mulig posttjenester. Samtidig opprettholder vi enhetsportoen, som gjør at det vil være en maksimalpris på hvor mye man kan ta i porto utenfor byene. Det vil ikke, som Senterpartiets
Liv Signe Navarsete og Janne Sjelmo Nordås påstår i Dagbladet 12. november, føre til dyrere brev i distriktene.

Men det kan gi billigere brev i byene. Fremstillingen til Navarsete og Nordås om at dette er et utilbørlig angrep på distriktene faller derfor på sin egen urimelighet.

Vi sender stadig færre brev til hverandre. Brevmengden er halvert siden toppåret 1999, ifølge Posten selv. Løsninger som eFaktura og AvtaleGiro har for lengst forenklet folks hverdag, og brevene vi finner i postkassa er hovedsakelig fra offentlige instanser. Staten sender hvert år 125 millioner brev, og bruker en milliard kroner på porto. Det er både for mange brev og for mye penger. Derfor ønsker denne regjeringen å digitalisere forvaltningen.

Det må bli slutt på endeløse brevvekslinger fra tjenester som lett kan løses via Altinn eller andre nettløsninger. Innen første kvartal 2016 er målet at all kommunikasjon med det offentlige i hovedsak skal skje digitalt.

I dag får 15 prosent av befolkningen lørdagsavisen via postbud og ikke avisbud. I høringen ber vi derfor blant annet om innspill til hvordan ombringing av lørdagsavisen kan gjøres mest mulig effektivt. Den debatten blir på siden av om vi skal ha postombæring på lørdager eller ikke.

Senterpartiet styrte landet i åtte år med den sterkeste sentraliserende befolkningsstrømmen vi har sett. At de nå ser ut til å tro at det var ombringing av regninger på lørdager som gjorde at den ikke var sterkere, bekrefter bare at Senterpartiets politikk er utdatert for distriktene også.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling