En moderne posttjeneste

Det blir ikke dyrere å sende brev til distriktene, men det kan bli billigere i byene.

-UTDATERT: Senterpartiet styrte landet i åtte år med den sterkeste sentraliserende befolkningsstrømmen vi har sett, skriver artikkelforfatteren.
Foto: Jan Greve / NTB Scanpix
-UTDATERT: Senterpartiet styrte landet i åtte år med den sterkeste sentraliserende befolkningsstrømmen vi har sett, skriver artikkelforfatteren. Foto: Jan Greve / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen innfører en ny postlov fordi det vil skape konkurranse om å gi best mulig posttjenester. Samtidig opprettholder vi enhetsportoen, som gjør at det vil være en maksimalpris på hvor mye man kan ta i porto utenfor byene. Det vil ikke, som SenterpartietsLiv Signe Navarsete og Janne Sjelmo Nordås påstår i Dagbladet 12. november, føre til dyrere brev i distriktene.

Men det kan gi billigere brev i byene. Fremstillingen til Navarsete og Nordås om at dette er et utilbørlig angrep på distriktene faller derfor på sin egen urimelighet.

Vi sender stadig færre brev til hverandre. Brevmengden er halvert siden toppåret 1999, ifølge Posten selv. Løsninger som eFaktura og AvtaleGiro har for lengst forenklet folks hverdag, og brevene vi finner i postkassa er hovedsakelig fra offentlige instanser. Staten sender hvert år 125 millioner brev, og bruker en milliard kroner på porto. Det er både for mange brev og for mye penger. Derfor ønsker denne regjeringen å digitalisere forvaltningen.

Det må bli slutt på endeløse brevvekslinger fra tjenester som lett kan løses via Altinn eller andre nettløsninger. Innen første kvartal 2016 er målet at all kommunikasjon med det offentlige i hovedsak skal skje digitalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer