Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En moderne Snoop Dogg?

Wiz Khalifas «Rolling Papers» skuffer noe, men er umulig ikke å like.

KUL KATT: Stein, pop og papir fra 23 år gamle Wiz Khalifa. Foto: Sean Berry
KUL KATT: Stein, pop og papir fra 23 år gamle Wiz Khalifa. Foto: Sean Berry Vis mer

ALBUM: Etter fjorårets svimlende gode mikstape «Kush & Orange Juice» og det listetoppende Stargate-samarbeidet «Black & Yellow», ligger nå alt til rette for et gjennombrudd for Pittsburgh-rapperen Wiz Khalifas mykt produserte og groggy poprap.

Khalifas tilbakelente, odde stil og lyriske fokus gjør det naturlig å kalle ham en moderne utgave av Snoop Dogg, bare uten vestkystlegendens humor, men med flere frat party-vennlige refreng.

Beskrivelsen høres slettes ikke dum ut på papiret, men jevnt over mangler «Rolling Papers» dessverre mye av den musikalske dybden som «Kush & OJ» hadde.

For å bruke en forenklet, men her høyst relevant parallell: Lydbildet er nå mer preget av kaldt øl, cheesy synther og smarte poptriks enn av marihuana, dyp bass og rikholdig platesamling.

image: En moderne Snoop Dogg?

På spor som «Cameras» og «Fly Solo» forsvinner også Khalifas snurrige særpreg i daffe dusinvareproduksjoner, og vi vet at han kan skrive bedre låter enn kjipe «No Sleep», som høres ut som en sammensmeltning av Kate Perry og Blink 182.

Likevel er det noe tiltalende ved «Rolling Papers», noe loddent, boblende og avhengighestsskapende som gjør at du lett spiller av albumet gang på gang, drevet frem av toppspor som «Rooftop», «On My Level», «Hopes And Dreams» og «The Race».

Og selv om «Rolling Papers» med hell kunne vært kuttet ned og strammet opp, er det umulig å ikke heie på Wiz Khalifa, mainstreamrapens kuleste katt akkurat nå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media