DEBATT

Debatt: Flyktninger

En modig manns kamp for sitt liv

Karim har sultestreiket siden 20. september i protest mot det han mener er umenneskelig behandling på Trandum, og for å sette søkelyset på norske myndigheters strenge asylpolitikk.

I LIMBO: Iransk-kurdiske Karim kom til Norge for 12 år siden og er en av de ureturnerbare asylsøkerne som var ansatt i Arne Vistes bemanningsbyrå. 19. september ble han arrestert i en politiaksjon på jobben sin hos Venezia pizza i Bergen, skriver innsenderen. Foto: Privat
I LIMBO: Iransk-kurdiske Karim kom til Norge for 12 år siden og er en av de ureturnerbare asylsøkerne som var ansatt i Arne Vistes bemanningsbyrå. 19. september ble han arrestert i en politiaksjon på jobben sin hos Venezia pizza i Bergen, skriver innsenderen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Vi står foran høye gjerder, utenfor porten på Trandum. Det er høst, og det regner, som det ofte gjør på denne tiden av året. Mens vi venter på å slippe inn, snakker vi lavt og stille med hverandre. Stedet innbyr ikke spesielt til trivelige samtaler, latter eller håp for den saks skyld.

For mange er dette selve endestasjonen. Slutten på drømmen om en god framtid og et nytt liv. Noen har kanskje barn, en kjæreste, en bror eller et fellesskap de snart må forlate.

I besøkelsesrommet på Trandum forsøker vi sammen å finne de riktige ordene, en mening, og å se muligheter i det håpløse. Jeg vet så altfor godt at i dette rommet, har mange drømmer blitt knust.

- Jeg vil heller risikere å dø her enn å bli sendt tilbake til Iran, Karim Salahy ser rett på meg når han skal beskrive sin situasjon.

I snart to uker har jeg vært vitne til kurdisk-iranske Karim Salahys kamp for sitt liv. Siden 20. september har Karim vært internert på Trandum utlendingsinternat.

Like lenge har han sultestreiket i protest mot det han mener er umenneskelig behandling på Trandum, og for å sette søkelyset på norske myndigheters strenge asylpolitikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer