Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En monsterbedrift

Den amerikanske animasjonsfilmen «Monsterbedriften» har på rekordfart solgt billetter for over 100 millioner doller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I filmen møter vi en parallell verden der bare monstre lever. De spiser monsterfrokoster og tar monsterbussen til monsterjobben. Et sted å jobbe er monsterbedriften som drives av kraften fra små barns skrik. Men mellom vår verden og monstrenes verden finnes det dører, og når ei lita jente kommer inn en av dørene starter problemene.

Disney

Bak suksessen finner vi Pixar og Disney, et samarbeid som tidligere har gitt oss tredimensjonale suksesser som «Toy Story» og «Småkryp». Med «Monsterbedriften» er en ny suksess et faktum: I løpet av ni dager solgte den billetter for over 100 millioner dollar, eller nærmere 884 millioner kroner.

- Det er en vanvittig reise. Publikum kjøper filmen på rekordvis og dette er ekstremt bra for vår forretning, sier Disneys distribusjonssjef Chuck Viane til nettstedet Jam.

Rekordår

Det er mer enn animasjonsfilmene som går bra for Hollywood i år. Ifølge Jam er «Monsterbedriften» den 14. filmen som selger billetter for mer enn 100 millioner dollar. I ukene framover ligger det flere premierer på vent som også har millionpotensiale. «Harry Potter og de vises sten» åpner førstkommende helg, og eksperter tror denne filmen kan sette ny premiererekord.

- Dette kan bli en av de største helgene i år, kanskje noensinne, sier Paul Dergarabedian. Han er sjef i Exhibitor Relations som fører statistikk over billettsalg.

Og til jul kommer «Ringenes herre».

«Monsterbedriften må du vente med til etter jul for å se. Den settes opp åttende februar 2002.

Hele Norges coronakart