«En mor vil alltid være glad i sine barn, uansett»

Mor til Tommy Hol Ellingsen visste ingenting om sønnens sexstunt før hun så avisenes forsider. Hun er glad hun ikke så på tv tirsdag kveld.

KRISTIANSAND (Dagbladet): - Hvordan tror du at en mor reagerer når hun ser sin sønn i en sånn situasjon? Jeg ble overrasket og sjokkert. Men en mor vil alltid være glad i sine barn, uansett hva de gjør. Heldigvis var jeg forskånet fra tv-sendingene fra Quart, og dermed visste jeg ingenting, forteller Tommy Hol Ellingsens mor til Dagbladet.

Motstander

Hun snakker gjerne om opplevelsen, men ønsker å være anonym:

-  Jeg respekterer Tommys ønske om og vilje til å verne miljøet vårt, og gjøre verden til et bedre sted. Men jeg er motstander av alle former for porno, og jeg er 100 prosent mot måten han og Leona gjorde dette på. Spesielt at det skjedde på et offentlig sted, og med mindreårige til stede, gjør situasjonen vanskelig å takle for meg.

-  Kjente du til din sønns nettbaserte virksomhet, fuckforforrest.com?

-  Jeg har aldri vært inne på nettsidene hans, mens jeg kjente til dem. Jeg har sagt til ham at jeg er mot måten han aksjonerer og protesterer på. Men han er 28 år, og en mor kan ikke gjøre mer enn å si fra og gi råd.

Hun legger til at sønnen og kjæresten Leona har mange gode egenskaper, men at de er for ytterliggående i sine aksjonsformer:

-  Jeg er 56 år gammel. I den tida jeg vokste opp, og med den oppdragelsen vi fikk, så blir dette for ekstremt. Jeg spør meg selv hva vi som foreldre kunne gjort annerledes, slik at dette ikke hadde skjedd. Jeg tror ikke det, men har ikke noe fullgodt svar.

Ikke ringt hjem

Tommy Hol Ellingsen har ingenting imot at vi snakker med moren hans, men sier:

-  Jeg skjønner ikke vitsen. Det er bare å fjerne fokuset fra saken, som dreier seg om klodens minkende regnskog. Men jeg tipper mamma er litt sjokkert og lei seg.

Verken Tommy eller Leona hadde vært i kontakt med sine foreldre da Dagbladet møtte dem i går:

-  Men jeg har snakket med min søster, fortalte Leona.

Kjæresteparet møtte hverandre på Roskildefestivalen for to år siden. De har mottatt statlige start- og etableringsmidler til regnskogprosjektet.

-  Så det er jo ironisk når den samme staten bøtelegger oss for virksomheten. Trygdekontoret, som har utbetalt pengene, hevder at prosjektet ikke er det samme som vi søkte midler til. Men vi mener at vi bare har utviklet et eksisterende prosjekt. Og det er lov, hevder Tommy.

-  Politifolkene som avhørte oss, var flaue, og tydelig brydd over å bruke tid på sånt. Men de måtte vel statuere et eksempel.

Drømmer om Britney

-  Hva blir neste stunt?

-  Vi drømmer om å innta scenen på en Britney Spears-konsert, gjerne i samarbeid med henne - og ha sex på scenen mens hun ser på eller synger, sier Leona og Tommy.

SJOKKERER MOR: Tommy Hol Ellingsens mor er overrasket og sjokkert over sønnens sexstunt sammen med Leona Johansson på Quart. Han hadde ikke vært i kontakt med henne i går, men tipper at hun er litt lei seg.