SPØKELSE: Brienne sverget en ed til Catelyn Stark om å passe på Stark-døtrene, og er kjent for å ta slike løfter svært alvorlig. Var det spøkelset av Catelyn Stark som dukket opp i siste episode av «Game of Thrones», da Brienne og Arya Stark målte krefter i en lekesverdkamp? Foto: Skjermdump / HBO Nordic
SPØKELSE: Brienne sverget en ed til Catelyn Stark om å passe på Stark-døtrene, og er kjent for å ta slike løfter svært alvorlig. Var det spøkelset av Catelyn Stark som dukket opp i siste episode av «Game of Thrones», da Brienne og Arya Stark målte krefter i en lekesverdkamp? Foto: Skjermdump / HBO Nordic Vis mer

«Game of Thrones» sesong 7

En mystisk skikkelse dukker opp i «Game of Thrones». Fansen mener det er en gammel kjenning

Vokter Catelyn Starks spøkelse over døtrene sine?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En liten detalj i den aller siste «Game of Thrones»-episoden har fått fansen til å undre seg.

OBS: Spoiler-advarsel. Saken inneholder detaljer om handlingen i tv-serien.

Mystisk skikkelse

I scenen der Brienne of Tarth lekeslåss med Arya Stark, er det nemlig noe helt annet enn Aryas spektakulære sverdføring som har fanget blikket til observante «GoT»-fans.

- Sverget ikke du på at du skulle beskytte min mors døtre? sier Arya Stark til Brienne mens de slåss. Som kjent sverget Brienne av Tarth en ed til Catelyn «Cat» Stark om at hun alltid vil passe på Stark-døtrene.

I samme øyeblikk stryker det en mystisk skikkelse forbi i bakgrunnen.

- Akkurat idet hun sier ordet «mor», kan du se en kvinne i lang grønn kjole og rødbrunt, bølget hår som går forbi porten i bakgrunnen, med blikket vendt nedover. Det minner om Cat, påpeker en som kaller seg GrennsGal på Reddit.

DUELL: I klippet fra episode fire, der Arya og Brienne av Tarth duellerer, kan man skimte en skikkelse i bakgrunnen som fansen mener likner bemerkelsesverdig mye på Catelyn Stark. Video: HBOVis mer Vis mer Vis mer

Et spøkelse?

- Hvis det ikke var meningen er det fantastisk. Hvis det var meningen er det enda mer fantastisk. Catelyn sjekker om Brienne holder løftet sitt, skriver GrennsGal videre.

Den mystiske skikkelsen dukker opp to ganger i løpet av klippet. Den andre gangen dukker hun opp rett bak Arya Stark i en av de andre portåpningene på Winterfell. Begge gangene stryker den mystiske framtoningen raskt forbi.

LADY CAT: Den mystiske skikkelsen dukker opp igjen kort tid etter, denne gangen rett bak Arya Stark. Foto: Skjermdump HBO Nordic
LADY CAT: Den mystiske skikkelsen dukker opp igjen kort tid etter, denne gangen rett bak Arya Stark. Foto: Skjermdump HBO Nordic Vis mer

- Spøkelset på Winterfell, skriver Reddit-brukeren Bluesope i kommentarfeltet.

Reddit-posten har fått nærmere 150 kommentarer, og flere refererer til en detalj fra George R.R. Martins bokserie som tilsynelatende ikke har fått en plass i tv-serien.

Lady Stoneheart

For selv om lady Catelyn blir drept i «det røde bryllupet» både i bokserien og i tv-serien, er det nemlig ikke slutten på hennes karakter i bøkene.

Der kommer hun tilbake i en zombieversjon av seg selv, med navnet Lady Stoneheart.

I bøkene er det Lady Stoneheart, og ikke Arya, som hevner seg over Frey-slekta for drapene i «det røde bryllupet». Hun spiller også en stor rolle i historien til Brienne og hennes væpner Podrick.

Nikk til forfatteren

Nå ser det ikke nødvendigvis ut til at Lady Stoneheart vil få en like framtredende rolle i tv-serien, men det kan alltids hende at serieskaperne har lagt inn en liten spøkelsesvisitt som et slags nikk til forfatter Martin og hans trofaste leserskare.

George R.R. Martin har nemlig tidligere uttalt til Time at han er skuffet over at Lady Stoneheart ikke fikk en plass i tv-serien.

- Det var nok den aller første store forskjellen mellom tv-serien og bøkene, og jeg protesterte mot det, men det var David (Benioff) og Dan (Weiss) som tok den avgjørelsen, sa Martin i intervjuet med Time.

Les også:

TEASER: Fjerde episode av den sjuende sesongen av «Game og Thrones» var fullstappet av actions. Det ser imidlertid ikke ut til at det blir mindre fart og spenning i neste episode. Video: HBO Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer