En nasjon på veg utenfor stupet

For åtte år siden ble Obama valgt og mannfolkene på vårt smokestop ville flytte ut av USA. Hva nå?

SISTE STOPP: To lange dags netter mot Minneapolis via Chicago og smokestop og sinte amerikanere for åtte år siden. Foto: Lars-Eivind Bones.
SISTE STOPP: To lange dags netter mot Minneapolis via Chicago og smokestop og sinte amerikanere for åtte år siden. Foto: Lars-Eivind Bones. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vippestart på dagen: For åtte år siden stoppet nattoget på et sidespor. Over høyttaleren hørte vi det ble sagt: smokestop. Vi hadde sittet timer i restaurantvogna der vi hadde forsynt oss av det amerikanske gourmetlandskap som suste forbi, vi hadde skålt, vi hadde snakket, vi hadde ledd og vi var ganske fornøyde med at Obama ble president. Vårt mål med togturen var å komme oss til Chicago, deretter videre med nytt nattog til Minneapolis. Ettersom vi er av typen som foretrekker Satan med filter passet det utmerket med et smokestop etter mat, landskap og 2 cl rødvin.

Vi gikk ut på den vesle rampa, i den dørgende stille stasjonsbyen. Ved siden av oss tre store, hvite mannfolk som ikke var spesielt blide. De mente at det som nå hadde skjedd i Amerika var katastrofalt. Den ene mente at den eneste muligheten han hadde var å komme seg over grensa til Kanada ettersom det ikke var mulig for ham å bli boende i dette landet med Obama som president. De var sinte. Virkelig.

Vi lyttet, de snakket. Vi sa ingenting om at vi var ganske happy for Obama. Som gjester skal vi ikke blande oss inn må vite. Det ble handshake og god tur videre. Vi stakk inn i sovekupeen, fortsatt ferden, fortsatte skålen og sovnet et sted mellom Yes we can & Nighthawks.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer