- En natt tok de Hitler. Og da så vi alvoret

Kan virkelig filmselskaper ta parodiene fra oss?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Det begynte i det små. En og annen som forsvant sporløst i natten, nærmest umerkelig. Enkelte undret kanskje hvor de ble av, men med mindre man var direkte berørt stilte man ikke spørsmål. Så viktige var de tross alt ikke.

Men så. En natt tok de Hitler. Og da så vi alvoret. For når selv YouTubes mest populære meme kan få teppet revet bort under seg på en så brutal måte, da er ingen trygge.

Millioner av nettbrukere har fått med seg «Der Untergang»-parodiene på YouTube. Tematikken varierer, men kilden er alltid det samme klippet fra Hitler-filmen «Der Untergang».

Skuespiller Bruno Ganz, i en glimrende tolkning av Hitlers siste dager i bunkersen, veksler mellom innbitt skuffelse, brølende raseri og endelig resignasjon. YouTube-brukernes bidrag er et utall morsomme (og noen mindre morsomme) undertekster, hvor Hitler kjefter og smeller om alle mulige temaer, alt fra Xbox Live-medlemskap til Myspace.

Til og med filmens regissør, Oliver Hirschbiegel, elsker klippene, og så Hitler-køddinga som en naturlig videreføring av filmen.

- Poenget med filmen var å sparke disse forferdelige menneskene ned fra tronen som gjør dem til demoner, å gjøre dem til ekte personer. Jeg synes det er passende at filmen nå tas som en del av historien vår og benyttes til de formålene folk finner for godt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer