- En natt tok de Hitler. Og da så vi alvoret

Kan virkelig filmselskaper ta parodiene fra oss?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Det begynte i det små. En og annen som forsvant sporløst i natten, nærmest umerkelig. Enkelte undret kanskje hvor de ble av, men med mindre man var direkte berørt stilte man ikke spørsmål. Så viktige var de tross alt ikke.

Men så. En natt tok de Hitler. Og da så vi alvoret. For når selv YouTubes mest populære meme kan få teppet revet bort under seg på en så brutal måte, da er ingen trygge.

Millioner av nettbrukere har fått med seg «Der Untergang»-parodiene på YouTube. Tematikken varierer, men kilden er alltid det samme klippet fra Hitler-filmen «Der Untergang».

Skuespiller Bruno Ganz, i en glimrende tolkning av Hitlers siste dager i bunkersen, veksler mellom innbitt skuffelse, brølende raseri og endelig resignasjon. YouTube-brukernes bidrag er et utall morsomme (og noen mindre morsomme) undertekster, hvor Hitler kjefter og smeller om alle mulige temaer, alt fra Xbox Live-medlemskap til Myspace.

Til og med filmens regissør, Oliver Hirschbiegel, elsker klippene, og så Hitler-køddinga som en naturlig videreføring av filmen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.