En nesten provoserende slapp roman

Men komposisjonen i Espen Haavardsholms bok speiler tematikken.

UROVEKKENDE DRAMATIKK: Espen Haavardsholms nye bok handler om  om fortiden, utroskap, en mulig farskapssak, en brutal død og uvissheten rundt et drukning som skjedde mange år tidligere. Foto: OKTOBER / Finn Ståle Felberg
UROVEKKENDE DRAMATIKK: Espen Haavardsholms nye bok handler om om fortiden, utroskap, en mulig farskapssak, en brutal død og uvissheten rundt et drukning som skjedde mange år tidligere. Foto: OKTOBER / Finn Ståle Felberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: «Til Nuuk» har en appetittvekkende åpning. Det handler om Grønlandshvalen, denne digre sky skapningen som lever sitt liv nær iskanten av Framstredet på tusen mesters dyp. De er kjent for sine vakre hvalsanger som ifølge fortelleren kan ligne oksebrøl, men også fremstå lengselsfulle og lyriske. Med et presset bilde kunne en si det samme om Espen Haavardsholms sekstende roman, der den siger langsomt av sted i et kaldt, eksistensielt mørke, med en tematikk som inneholder både dramatiske oksebrøl og vakre lyriske partier.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer