Du leser nå Dagbladet Pluss

En nettdebattant, en SV-velger og en taxisjåfør fra Somalia kjører inn i et postapokalyptisk Oslo

Underveldende om apokalypse i Oslogryta.

I BOK: Flu Hartbergs "Moderator" har gått som føljetong i Dagbladet. Nå er tegneserien ute i bokform. Illustrasjon fra boka.
I BOK: Flu Hartbergs "Moderator" har gått som føljetong i Dagbladet. Nå er tegneserien ute i bokform. Illustrasjon fra boka.Vis mer

Å utrydde sivilisasjonen er en så høyt elsket fortelling at man skulle tro det var noe galt med oss mennesker. Det er også en fortelling som lar seg variere i det uendelige gjennom filmer, bøker, tegneserier og dataspill, selv om grunnbestanddelene alltid er på plass: Noen tar seg fram gjennom ruinene av kjente steder, mens det gradvis går opp for dem hvilke uhumskheter som har funnet sted.

Flu Hartbergs hvem, hva og hvor er både originale og veldig norske. Oslo er jevnet med jorda, og en av de få overlevende er vår helt, den høyrevridde nettdebattanten Jarle.

Ikke lenge etter at han har konkludert med at muslimske terrorister står bak, snubler han over Ludvig: SV-velger og miljøaktivist iført kronisk sykkelhjelm og god tro. Den usannsynlige duoen manøvrerer seg gjennom det som er igjen av hovedstaden mens de naturlig nok går hverandre på nervene. Noen vil kanskje tolke det som en parodi på apokalypsehistorier generelt, men serien finner seg godt til rette i sjangeren.