I BOK: Flu Hartbergs "Moderator" har gått som føljetong i Dagbladet. Nå er tegneserien ute i bokform. Illustrasjon fra boka.
I BOK: Flu Hartbergs "Moderator" har gått som føljetong i Dagbladet. Nå er tegneserien ute i bokform. Illustrasjon fra boka.Vis mer

En nettdebattant, en SV-velger og en taxisjåfør fra Somalia kjører inn i et postapokalyptisk Oslo

Underveldende om apokalypse i Oslogryta.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Å utrydde sivilisasjonen er en så høyt elsket fortelling at man skulle tro det var noe galt med oss mennesker. Det er også en fortelling som lar seg variere i det uendelige gjennom filmer, bøker, tegneserier og dataspill, selv om grunnbestanddelene alltid er på plass: Noen tar seg fram gjennom ruinene av kjente steder, mens det gradvis går opp for dem hvilke uhumskheter som har funnet sted.

Flu Hartbergs hvem, hva og hvor er både originale og veldig norske. Oslo er jevnet med jorda, og en av de få overlevende er vår helt, den høyrevridde nettdebattanten Jarle.

Ikke lenge etter at han har konkludert med at muslimske terrorister står bak, snubler han over Ludvig: SV-velger og miljøaktivist iført kronisk sykkelhjelm og god tro. Den usannsynlige duoen manøvrerer seg gjennom det som er igjen av hovedstaden mens de naturlig nok går hverandre på nervene. Noen vil kanskje tolke det som en parodi på apokalypsehistorier generelt, men serien finner seg godt til rette i sjangeren.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn