En nisje på lydlasset

I den massive, internasjonale lydveggen til Sony, Universal, Warner, BMG og EMI finnes det nisjer for små plateselskap som tenker og handler annerledes. Som Rune Grammofon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sentrale utgivelser

Arne Nordheim: «Electric»Nordheim/Deathprod/Biosphere: «Electric/Transformed»Deathprod/Biosphere: «Nordheim Tranformed»Supersilent: «1- 3», «4»Fartein Valen: «The Eternal»Jazzkammer: «Timex»Alog: «Red Shift Swing»Tore Elgarøy: «The Sound of the Sun»Nils Økland: «Straum»

Div. art. «Love Comes Shining Over the mountains»

- Jeg identifiserer meg mer med små forlag og gallerier enn med platebransjen, sier Rune Kristoffersen. Fra et skrivebord driver 43-åringen fra Nesodden, sitt lille plateselskap, og er i ferd med å få betydelig internasjonal oppmerksomhet rundt utgivelser med bl.a. Supersilent, Alog - og Arne Nordheim. Når New York Times, Jazz Times og The Wire nå i tur og orden trekker fram den unge, norske jazzen og improvisasjonsmusikken som annerledes og fornyende, er det ikke minst på grunn av nisjeselskaper som Rune Grammofon, Jazzland, SOFA og Smalltown Supersound. Men kampen for å bli hørt er hard.

- Jeg har ingen mulighet til å svare på de multinasjonale selskapenes TV-reklamer, postere og kjøp av eksponeringsplass i forretningene. Alt jeg kan gjøre, er å gi ut musikk jeg synes er bra, produkter som taler for seg selv. Det er ikke noe problem, det finnes mye bra musikk i Norge, sier Kristoffersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer