Anmeldelse: «Giskesaken»

En nødvendig bok

Forfatterne viser at det er et skrikende behov for en skikkeligere behandling av Giske-saken.

OMRINGET: Trond Giske møter pressen etter paneldebatten på mediekonferansen Svarte Natta i Tromsøi november, hvor han snakket om medias håndtering av MeToo. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
OMRINGET: Trond Giske møter pressen etter paneldebatten på mediekonferansen Svarte Natta i Tromsøi november, hvor han snakket om medias håndtering av MeToo. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Politikken ble hovedarenaen for #metoo i Norge, mens kampanjen i andre land gjerne har angrepet moguler i underholdningsindustrien.

Siden ingen av de anklagede politikerne er blitt tiltalt for noe straffbart her i Norge, ingen er blitt stilt for retten, beveger #metoo seg i et juridisk ingenmannsland med spinn og skjulte agendaer, i uformelle fora bak lukkede dører.

Vanskelige begreper som tillit og trakassering unndrar seg klare definisjoner og kommentariatet har frie tøyler. Giske-saken ble en klikkvinner, og det er skrevet spalte opp og ned om mange aspekter av den.

- Debatten sporet av

Forfatterne Anja Sletteland og Kristin Skare Orgeret, med spesialiteter innen retorikk og mediefag, leverer et forsøk på å greie ut hva som faktisk har foregått, hva som er sagt, og hva det egentlig handler om.

Målet deres er å få #metoo-kampanjen «tilbake på sporet». Den er sporet av på grunn av Giske-saken, blir den underliggende påstanden.

I Sverige har de fått en svært god bok, «Klubben», om den store #metoo-skandalen som herjet Svenska Akademien, en langt mer alvorlig sak som har ført til fengselsstraff for «kulturprofilen». Den er skrevet av journalisten som bygget opp avsløringen i Dagens Nyheter, Matilda Gustafsson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer