En nordisk gigant er død

Forfatteren Klaus Rifbjerg.

EN KOLOSS: Danmark har mistet en av sine aller største forfattere, Klaus Rifbjerg - også kalt «Store Klaus», men henvisning til H.C. Andersen. Foto: Dagbladet
EN KOLOSS: Danmark har mistet en av sine aller største forfattere, Klaus Rifbjerg - også kalt «Store Klaus», men henvisning til H.C. Andersen. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det melder en rekke danske medier. Rifbjerg døde påskeaften.

Klaus Rifbjerg regnes som en gigant i nordisk sammenheng. Han mottok flere priser, og ble i 1970 tildelt Nordisk råds litteraturpris.

- Han var den største Rifbjerg debuterte med diktsamlingen «Under vejr med mig selv» i 1956, men skrev også romaner, noveller og barnebøker samt manus til teater, revy, hørespill og film.

Klaus Rifbjerg ble populært kalt Store Klaus, med henvisning til og sammenlikning med selveste H.C. Andersen.

- Han er jo den største. På samme måte som H.C. Andersen. Han er den største i min tid, fordi han har holdt seg på toppen som en utroligt viktig og original livskraft i seks-syv årtier. Han hadde en helt enorm skaperkraft, sier den danske forfatteren Hanne-Vibeke Holst til Berlingske.

Danmark sørger Danske medier har siden dødsfallet ble kjent i går markert dette med artikler og kommentarerer. Det er helt klar at landet sørger over en ekstrem produktiv forfatter og kunstner.

- Hadde han vært fotballspiller, hadde han vært Michael Laudrup, sier forfatteren Holst videre til Berlingske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.