Grammy

En nordmann har rekorden i antall Grammy-nominasjoner uten å vinne

Morten Lindberg hadde fire nominasjoner i tre kategorier - men vant ikke i år heller.

Rekord: Morten Lindberg har 24 personlige Grammy-nominasjoner og til sammen 32 med plateselskapet 2L. foto:Tom Henning Bratlie & Morten Lindberg/2L
Rekord: Morten Lindberg har 24 personlige Grammy-nominasjoner og til sammen 32 med plateselskapet 2L. foto:Tom Henning Bratlie & Morten Lindberg/2L Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I natt norsk tid deles Grammy-prisene ut i New York. Jay Z leder an med åtte nominasjoner, tett fulgt av Kendrick Lamar med sju og Bruno Mars med seks.

Mens vi fremdeles venter på den tv-overførte prisutdelingen, er noen av kategoriene allerede delt ut, og med det er det klart at Morten Lindberg ikke vant i år heller.

Til årets Grammy-utdeling er det fem norske nominasjoner, med Stargate i den prestisjetunge «Song of the Year»-kategorien.

Produsentduoen er nominert sammen med artist Julia Michaels, Benny Blanco og Justin Tranter for sangen «Issues», som i fjor klatret til sjuendeplass på Billboard Hot 100.

Mikkel Storleen Eriksen og Tor Erik Hermansen i Stargate har tidligere vunnet Grammy både i 2008 for «Best R&B Song» med Ne-Yos «Miss Independent» og i 2010 for «Best Dance Recording» med Rihannas «Only Girl (In The World)».

Foruten Stargate er Truls Mørk den eneste norske vinneren - i 2001. Men den som har desidert flest nominasjoner er Morten Lindberg og plateselskapet 2L.

- Ja, vi har en ubestridt verdensrekord i antall nominasjoner uten å vinne. Det går vel som det pleier i år også, ler Morten Lindberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer