- En norsk Monty Python

«Joker» etablerte den intellektuelle, absurde humoren i Norge.

JOKER: Jon Morten Melhus (t.v.) og Kristian Pedersen, sønnen til Ragnar «Joker» Pedersen har samlet deler av hans enorme vitsetegneproduksjon. Foto: Anders Grønneberg
JOKER: Jon Morten Melhus (t.v.) og Kristian Pedersen, sønnen til Ragnar «Joker» Pedersen har samlet deler av hans enorme vitsetegneproduksjon. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Det hevder forfatter og fotograf Jon Morten Melhus. Han står bak utgivelsen sammen med Rangar «Joker» Pedersens sønner.

Helt Python

«Joker» var en av landets største humorister — han var for norsk humor det Monty Python var for den britiske, sier Jon Morten Melhus.

Han har samlet 120 av fredrikstadkunstnerens vitsetegninger i ei bok.

Boka er på 200 sider og innholder tegninger, gåter, kjendiser som skriver om «Joker» - og ikke mist bladet Konk, som han startet og var redaktør for i mange år.

Banebrytende humorist

I tillegg inneholder boka uttalelser fra en rekke kjente humorister som Knut Nærum, Harald Eia, Andreas Diesen og Finn Bjelke.

- Alle hyller «Joker» som en stor og banebrytende humorist, sier Melhus.

Han var bare 12 år første gang han fikk se «Joker»s tegninger, som blant annet har vært trykket i Dagbladet. Siden da har han vært stor fan.

Døde brått

- Jeg møtte han første gang i 2003, sier Melhus.

Avis- og vitsetegneren Ragnar «Joker» Pedersen døde brått for to år siden, 62 år gammel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer