- En norsk Monty Python

«Joker» etablerte den intellektuelle, absurde humoren i Norge.

JOKER: Jon Morten Melhus (t.v.) og Kristian Pedersen, sønnen til Ragnar «Joker» Pedersen har samlet deler av hans enorme vitsetegneproduksjon. Foto: Anders Grønneberg
JOKER: Jon Morten Melhus (t.v.) og Kristian Pedersen, sønnen til Ragnar «Joker» Pedersen har samlet deler av hans enorme vitsetegneproduksjon. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Det hevder forfatter og fotograf Jon Morten Melhus. Han står bak utgivelsen sammen med Rangar «Joker» Pedersens sønner.

Helt Python

«Joker» var en av landets største humorister — han var for norsk humor det Monty Python var for den britiske, sier Jon Morten Melhus.

Han har samlet 120 av fredrikstadkunstnerens vitsetegninger i ei bok.

Boka er på 200 sider og innholder tegninger, gåter, kjendiser som skriver om «Joker» - og ikke mist bladet Konk, som han startet og var redaktør for i mange år.

Banebrytende humorist

I tillegg inneholder boka uttalelser fra en rekke kjente humorister som Knut Nærum, Harald Eia, Andreas Diesen og Finn Bjelke.

- Alle hyller «Joker» som en stor og banebrytende humorist, sier Melhus.

Han var bare 12 år første gang han fikk se «Joker»s tegninger, som blant annet har vært trykket i Dagbladet. Siden da har han vært stor fan.

Døde brått

- Jeg møtte han første gang i 2003, sier Melhus.

Avis- og vitsetegneren Ragnar «Joker» Pedersen døde brått for to år siden, 62 år gammel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.