Musikkanmeldelse: Cashmere Cat - «9»

En norsk suksesshistorie som faktisk engasjerer

Cashmere Cat flekser kreative pop-muskler på debutalbumet «9».

Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oppslagene om norske artister og produsenter som har slått seg opp i det store utland kan gjentas til det kjedsommelige. Særlig i en tid hvor fokuset først og fremst virker å ligge på kommersiell nedslagskraft, mens det musikalske aspektet gjerne havner i andre rekke.

Historien om Cashmere Cat har på sin side aldri vært preget av samme type halvhjertede omtale som enkelte av sine kolleger. Isteden snakker musikken for seg selv.

Det føles ikke lenge siden haldenseren var en smågeeky DJ-jypling med et talent som raskt skulle overbevise den eldre garde med tvilere. Blant annet som Norges turntablism-representant på DMC World DJ Championships i tre år på rad under navnet DJ Final.

Få utenforstående kunne likevel ha spådd den musikalske utviklingen som i 2012 resulterte i Cashmere Cat-debuten «Mirror Maru». En åpenbaring her hjemme, men spesielt hos tunge internasjonale bransjenavn, som raskt trykket nordmannen til sine kredible bryst.

Siden 2014 har han overrumplet oss med sine stadig oppsiktsvekkende samarbeider, foreløpig kulminert i de mye omtalte bidragene på fjorårets Kanye West-album «The Life of Pablo».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer