En ny boligpolitikk

Høyres tro på at problemene i boligmarkedet kan løses med større skattesubsidier til dem som allerede har spart mest og færre krav til boligenes utforming, er i beste fall naiv.

ET STED Å BO: Flere billige utleieboliger for ungdom, offensiv bruk av startlån, bostøtte, lang avdragstid og fastrente og større kommunal innblanding i byggeprosesser er blant tiltakene SV foreslår. 
Foto: Morten Holm /  NTB scanpix
ET STED Å BO: Flere billige utleieboliger for ungdom, offensiv bruk av startlån, bostøtte, lang avdragstid og fastrente og større kommunal innblanding i byggeprosesser er blant tiltakene SV foreslår. Foto: Morten Holm / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skal dagens og fremtidens unge kunne skaffe seg en god bolig til en pris de kan leve med, må det skje endringer. Vi trenger lavere prisvekst på boliger, bedre boliger og boliger som er tilpasset behovene til de mange som er i en livssituasjon der de er i ferd med å flytte fra eneboliger til lettstelte leiligheter. Vi trenger flere utleieboliger, både for folk som har spesielle behov og for dem som trenger et sted å bo for en kortere periode.

Et uregulert marked vil ikke løse disse problemene. Selv med dagens rekordhøye boligpriser klarer ikke markedet å skaffe nok boliger. Høyres tro på at problemene i boligmarkedet kan løses med større skattesubsidier til dem som allerede har spart mest og færre krav til boligenes utforming, er i beste fall naiv.

Vi trenger at det bygges flere boliger. Men å fjerne kravene til at disse skal tilpasses behovene til den gruppen i befolkningen som vil øke mest, er svært kortsiktig. Følger vi Høyres råd på dette området, vil eldre oppleve at de må flyttes fra sitt hjem til en offentlig institusjon - ikke fordi de er spesielt syke, men fordi de ikke lenger kan bo i sitt eget hjem på grunn av en trapp eller fordi det ikke er plass til rullestolen på badet. Det vil være trist for dem det gjelder, og svært dyrt for skattebetalerne. Slik populisme bør Høyre overlate til Frp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer