Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En ny krim, kontroversiell ungdomsserie, eller smart norsk humor? Her er ukas tv-tips

Disse seriene kan du strømme i pinsen.

TILBAKE: Dylan Minette har fortsatt hovedrollen i serien om ei tenåringsjente som begår selvmord, og etterlater seg en eske med kassetter som forklarer hvorfor og hvem som har skylda. I den nye sesongen blir flere hemmeligheter avslørt. Foto: NETFLIX
TILBAKE: Dylan Minette har fortsatt hovedrollen i serien om ei tenåringsjente som begår selvmord, og etterlater seg en eske med kassetter som forklarer hvorfor og hvem som har skylda. I den nye sesongen blir flere hemmeligheter avslørt. Foto: NETFLIX Vis mer

En ny mai-langhelg står for tur, eller kanskje en miniferie, hvis du har tatt deg en såkalt inneklemt fridag? Da trenger du ganske sikkert noe nytt å se på tv. Kan jo ikke bare være ute i sola heller.

Her er tre ganske tips til deg, enten du liker klassisk krim, high school-serier, eller norsk humor. De to første seriene har begge premiere i dag.

«C.B. Strike» på HBO Nordic

NY KRIMSERIE: Cormoran Strike er krimhelten til selveste J.K. Rowling. Nå har han fått sin egen serie. Vis mer

Cormoran Strike er krimhelten til Harry Potter-skaper J.K. Rowling - eller Robert Galbraith, som er krim-pseudonymet hennes. Nå har han fått sin egen serie, i nesten i overkant klassisk krimstøpning. Men Tom Burke er akkurat passe shabby-sjarmerende som den forsofne, enbente privatdetektiven, mens Holliday Grainger fungerer fint som den unge, blonde og langbeinte supersekretæren Robin. Sammen begynner de å grave i historien til en nylig avdød toppmodell og sosietetsdame. Politiet mener hun har begått selvmord, men Strikes oppdragsgiver, hennes eldre bror, er av en annen oppfatning.

«13 Reasons Why» på Netflix

TRETTEN NYE GRUNNER: I sesong 2 av Netflix-serien «13 reasons why» får vi se hvordan det går med Clay og resten av ungdommene på Liberty High etter Hannahs død. Video: Netflix Vis mer

Trodde du at historien bak selvmordet til Hannah var avslørt etter at alle kassettene var ferdigspilt forrige sesong? Neida, serien fikk nok altfor mye oppmerksomhet - både positiv og negativ - til at strømmegiganten ville slippe taket i den så fort. Fortsettelsen viser at mange på skolen fortsatt bærer på mørke hemmeligheter. Dette er en thrillerserie som prøver å si noe viktig om mobbing og psykiske problemer blant ungdom. Men inntrykket etter første nye episode er fortsatt litt glossy, sett med norske øyne.

«Epleslang» på NRK

KULTURKRASJ: Heidi Goldmann og Christian Skolmen i NRKs komiserie. Foto: NRK
KULTURKRASJ: Heidi Goldmann og Christian Skolmen i NRKs komiserie. Foto: NRK Vis mer

Hvis du ikke fikk med deg denne miniserien da den såvidt ble sendt på tv, så finner du den i NRK-appen. Christian Skolmen spiller forlagsredaktøren som har klassereist fra østkanten, men som kulturkrasjer med søstra (Heidi Goldmann) da hun trenger hjelp etter å ha blitt tatt i butikktyveri. Identitetskriser og subtil humor i en bittelitt smal (det må sies), men severdig komiserie.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media