En ny norsk Afrika-politikk

Hvor har det blitt av rådene fra dem som norsk utviklingspolitikk er ment å gjelde? En ny norsk Afrika-politikk må starte med å lytte til afrikanske stemmer, mener Fellesrådet for Afrika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NORSK UTENRIKSPOLITIKK er i endring. Soria Moria-erklæringen la opp til en ny retning i utviklings- og bistandspolitikken. Økt støtte til FN på bekostning av Verdensbanken og et oppgjør med Verdensbankens og Det internasjonale pengefondets (IMF) krav om liberalisering var noen hovedelementer. En større evaluering av norsk bistand er også satt i gang. Det nye Utviklingsutvalget skal vurdere helheten i norsk utviklingspolitikk og gi svar på hvordan Norge skal forbli beste elev i utviklingsklassen. Men ett perspektiv mangler - hvor har det blitt av rådene fra dem som norsk utviklingspolitikk er ment å gjelde? Da utenriksminister Jonas Gahr Støre i fjor inviterte til politisk dialog om norsk utviklingspolitikk, bestemte vi i Fellesrådet for Afrika oss for å ta ham på ordet. Vi spurte et utvalg afrikanske representanter om innspill til hvordan norsk utenrikspolitikk bør være. Artikkelsamlingen «Umthetho - Åtte afrikanske forslag til norsk utenrikspolitikk» er et foreløpig bidrag. Samtidig ønsker vi å utfordre regjeringen til å legge en helhetlig strategi for hvordan representanter fra Afrika kan involveres i diskusjonen om utenriks- og utviklingspolitikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer