Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En ny spillbevegelse

Kyss det late sofalivet farvel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette var moro! Og slitsomt, sier Daniel Fullman (10) og Emil Bergstrøm (10) i kor etter noen runder med hektisk boksing.


Gutta har veivet med armene i full kraft - ikke rettet mot hverandre, heldigvis, men mot TVen som er koblet opp mot Nintendos nye spillkonsoll Wii og sportsspillet «Wii Sports».

- Slitsomt

Etter en times tid med tennis, bowling, baseball og ikke minst boksing er gutta dyvåte av svette, og smiler fra øre til øre.

- Dette var mye mer slitsomt enn å spille tennis, og kanskje også morsommere, forteller Emil - som spiller tennis «på ordentlig» en gang i uka.

I alle år har vi spillere forsøkt å venne oss av med å bevege armene hektisk fra side til side når vi spiller for eksempel bil- eller slåssespill - det er jo tross alt knappetrykkingen det har dreid seg om.

- Er med i spillet

Nå er det altså på tide å snu helt opp ned på alt vi har lært. Med Wii, som lanseres neste fredag, dreier nemlig alt seg om nettopp bevegelse.

HARD KAMP: Emil Bergstrøm (til venstre) og Daniel Fullman slår godt fra seg i boksespillet. Foto: SNORRE BRYNE
HARD KAMP: Emil Bergstrøm (til venstre) og Daniel Fullman slår godt fra seg i boksespillet. Foto: SNORRE BRYNE Vis mer

Spillene styres med en kontroller som kan føle alle bevegelsene du gjør, og dermed håndterer du for eksempel ikke en tennisracket ved å trykke på en knapp, men svinger kontrollen som du ville gjort om du spilte tennis i virkeligheten.

- Det er noe helt annet enn å spille PlayStation og GameCube, forteller Emil.

- Ja, du føler jo at du er med i spillet, det er mer virkelig, følger Daniel opp.

Spiller sammen

Emil og Daniel er kompiser og spiller fotball sammen - men noe av det de setter mest pris på er å spille dataspill hjemme hos hverandre.

- Vi pleier alltid å spille spill sammen. Det vi spiller mest av er «Fifa» og «Super Smash», men når jeg sitter stille så lenge begynner det å prikke i føttene mine, sier Daniel, før han tenker seg om og lyser opp:

- Så dette er en stor fordel om man har foreldre som ikke er så glad i at barna sitter stille og spiller. Da kan de bare se hvor mye man må bevege seg for å spille, og så synes de det er greit likevel!

Kommer på fredag

PlayStation 3, som kommer neste år, har også satset på at du må bevege kontrolleren fra side til side for å styre. På Wii er det imidlertid en tilleggskontroller, som du kobler til i hovedkontrolleren for å kunne styre spillene med begge hender.

Når Wii kommer i butikkene førstkommende fredag, vil maskinen koste mellom 2500 og 2600 kroner. «Wii Sports», som Emil og Daniel spilte, følger gratis med maskinen.

Denne artikkelen er trykket på Dagbladets ungdomssider 24:7, som er å finne i papirutgaven hver søndag.

TENNIS: I «Wii Sports» finner du i tillegg til tennis også bowling, boksing, golf og baseball.
KOMMER SNART: Nintendos nye spillmaskin Wii.
Hele Norges coronakart