En ny spillbevegelse

Kyss det late sofalivet farvel.

- Dette var moro! Og slitsomt, sier Daniel Fullman (10) og Emil Bergstrøm (10) i kor etter noen runder med hektisk boksing.


Gutta har veivet med armene i full kraft - ikke rettet mot hverandre, heldigvis, men mot TVen som er koblet opp mot Nintendos nye spillkonsoll Wii og sportsspillet «Wii Sports».

- Slitsomt

Etter en times tid med tennis, bowling, baseball og ikke minst boksing er gutta dyvåte av svette, og smiler fra øre til øre.

- Dette var mye mer slitsomt enn å spille tennis, og kanskje også morsommere, forteller Emil - som spiller tennis «på ordentlig» en gang i uka.

I alle år har vi spillere forsøkt å venne oss av med å bevege armene hektisk fra side til side når vi spiller for eksempel bil- eller slåssespill - det er jo tross alt knappetrykkingen det har dreid seg om.

- Er med i spillet

Nå er det altså på tide å snu helt opp ned på alt vi har lært. Med Wii, som lanseres neste fredag, dreier nemlig alt seg om nettopp bevegelse.

HARD KAMP: Emil Bergstrøm (til venstre) og Daniel Fullman slår godt fra seg i boksespillet. Foto: SNORRE BRYNE
HARD KAMP: Emil Bergstrøm (til venstre) og Daniel Fullman slår godt fra seg i boksespillet. Foto: SNORRE BRYNE Vis mer

Spillene styres med en kontroller som kan føle alle bevegelsene du gjør, og dermed håndterer du for eksempel ikke en tennisracket ved å trykke på en knapp, men svinger kontrollen som du ville gjort om du spilte tennis i virkeligheten.

- Det er noe helt annet enn å spille PlayStation og GameCube, forteller Emil.

- Ja, du føler jo at du er med i spillet, det er mer virkelig, følger Daniel opp.

Spiller sammen

Emil og Daniel er kompiser og spiller fotball sammen - men noe av det de setter mest pris på er å spille dataspill hjemme hos hverandre.

- Vi pleier alltid å spille spill sammen. Det vi spiller mest av er «Fifa» og «Super Smash», men når jeg sitter stille så lenge begynner det å prikke i føttene mine, sier Daniel, før han tenker seg om og lyser opp:

- Så dette er en stor fordel om man har foreldre som ikke er så glad i at barna sitter stille og spiller. Da kan de bare se hvor mye man må bevege seg for å spille, og så synes de det er greit likevel!

Kommer på fredag

PlayStation 3, som kommer neste år, har også satset på at du må bevege kontrolleren fra side til side for å styre. På Wii er det imidlertid en tilleggskontroller, som du kobler til i hovedkontrolleren for å kunne styre spillene med begge hender.

Når Wii kommer i butikkene førstkommende fredag, vil maskinen koste mellom 2500 og 2600 kroner. «Wii Sports», som Emil og Daniel spilte, følger gratis med maskinen.

Denne artikkelen er trykket på Dagbladets ungdomssider 24:7, som er å finne i papirutgaven hver søndag.

TENNIS: I «Wii Sports» finner du i tillegg til tennis også bowling, boksing, golf og baseball.
KOMMER SNART: Nintendos nye spillmaskin Wii.