TERROR: - Dette er ikke en kamp mellom europeerne og muslimene, det er en kamp mellom innbyggere av Europa og ekstremistene, skriver artikkelforfatteren. Foto: Privat
TERROR: - Dette er ikke en kamp mellom europeerne og muslimene, det er en kamp mellom innbyggere av Europa og ekstremistene, skriver artikkelforfatteren. Foto: PrivatVis mer

En ny tung og grå dag for Europa

Krekar, du ytrer dine meninger på vegne av en hel religion. Er det greit? Nei.

Meninger

Nok en gang har vi vært vitne til et grusomt terrorangrep. Igjen er det Europa som står i ilden. Denne gangen er det Brussel, kjernen til EU. Denne dagen er like tung for muslimer som for innbyggere av Europa. En terrororganisasjon utfører handlinger på vegne av en hel religion som preger de muslimske innbyggerne i Europa. Kan denne terroren bekjempes?

Vi kan ikke bare bekjempe terroren ved bruk av våpen, men vi kan derimot bekjempe den sammen ved å gå imot deres retorikk.

Det er ikke lett å være muslim i et samfunn som er preget av muslimhat, som har sitt opphav fra angrepene som ISIS har stått bak. Jeg vil gjerne tale mot mulla Krekar, personen som hater demokratiet i Norge. Likevel nyter han friheten i Norge. Det er kanskje lett for Krekar å dømme de religiøse verdiene vi har i Norge, men hva om jeg i en muslimsk stat starter å dømme de religiøse verdiene ved å f.eks. rakke ned på sharialovene? Krekar, du setter muslimer i Europa i et dårlig lys, dette preger enhver muslimsk samfunnsborgers hverdag.

At personer skal få lov til å ytre sine meninger er greit, men Krekar, du ytrer dine meninger på vegne av en hel religion. Er det greit? Nei.

Ja, #Pray4brussel. Men husk også å be for den unge muslimske gutten i Belgia som er på vei til skolen med frykt for å bli skjelt ut.

Det er nå vi må stå fram sammen. Dette er ikke en kamp mellom europeerne og muslimene, det er en kamp mellom innbyggere av Europa og ekstremistene. Sammen er vi sterkere, og sammen skal vi klare å bekjempe den voldelige ekstremistiske retorikken og handlingene deres. Hver og en må slutte å være paranoide, for det er nå vi sammen må ta vare på hverandre.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.