Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En omvendt Nazareth

Det er ikke mange i London som bestiller en bitter på nynorsk. Den 12. juni kan dette endre seg radikalt når bandet Dei Nye Kapellanane reiser over for å lansere seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi skal gjøre en omvendt Nazareth, sier bassist Jan Swensson på telefon fra en hemmelig nynorskkoloni i Oslo.

- Og det vil si?

- Nazareth, Bonnie Tyler, Smokie, Horst Tappert etc. blir jo kalt norgesvenner, vi i Dei Nye Kapellanane er utprega englandsvenner, og derfor er det naturlig for oss å reise til London for å lansere vår sommerhit «Anne Britt», sier Swensson. Med på lanseringen blir også Ray Dorset fra eldrebølgen Mungo Jerry.

- Er det et marked for nynorskrock på De britiske øyer?

- Debatten raser jo i Norge om hva som er best å synge på, engelsk eller norsk, vi mener denne debatten er unyansert ettersom ingen har tatt tak i nynorsken. Vi vil prøve dette, og så få vi se hva som skjer, men jeg tror tida er inne for et seriøst forsøk i det nære utland, sier Swensson.

- Hvorfor har dere dratt fram gamle Ray Dorset?

- Vår gamle venn Ray kommer opp fra Bournmouth for å vise at han setter pris på dialekt. Låta vi skal lansere er en oversatt Mungo Jerry-hit, «Lady Rose». I vår tapping heter den «Anne Britt».

- Skal dere spille i Hyde Park?

- I første omgang nøyer vi oss med fotballpuben Skolause Jo (Shoeless Joe, red. anm.), men vi får se hva London Mållag får til, sier Swensson som sammen med Ragnar Hovland, Trygve Åslund, Espen Beranek Holm og Øystein Jevanord utgjør Dei Nye Kapellanane.