-En ond liten ring

«Ringenes Herre»-regissør Peter Jackson forteller om innspillingen av Tolkiens klassiker.

Det har vært en utfordring å overføre J.R.R. Tolkiens klassiker om hobbiter, trollmenn og onde ringer til skjermen. I et intervju med E! online forteller den New Zealandske regissøren om innspillingen.

- Jeg har hele tida prøvd å gjøre filmen så realistisk som mulig. Uansett om det er dverger, alver eller hobbiter er det viktig for meg at seerne føler at de en gang fantes, sier Jackson.

Han forteller videre at Tolkiens levende skildringer ga ham en flyvende start.

- Jeg har som millioner av andre lesere forestilt meg Tolkiens verden gjennom boka. Så da jeg starta innspillinga kjente jeg alle rollene godt. Det hjelper.

Fantastisk Viggo

Peter Jacksons «Ringenes Herre» blir en av historienes dyreste filmer. Den er spilt inn i New Zealand og har over 20 store roller, men ifølge Jackson har det ikke vært noe problem med et så stort antall skuespillere. Snarere tvert om.

- Skuespillerne tar ansvaret for sin egen rolle. Det betyr at de kommer opp med ideer sjøl, ting som jeg aldri hadde kommet på.

Blant skuespillerne finner vi Liv Tyler, Elijah Wood, Ian McKellen, Ian Holm, Cate Blanchett og Viggo Mortensen. Regissøren trekker spesielt frem sistnevnte når heder skal deles ut.

- Viggos innsats er helt utrolig. Han spiller Aragorn så bra at det er vanskelig å separere de to. Jeg lurer på om han fortsatt bor i et hus.

Ond ring

En av utfordringene for Jackson er hvordan formidle ringens ondskap. Det problemet har han løst ved å bruke de fleste triks i boka: Klipp mellom bilder av ringen og skremte, redde ansikter pluss masse stemningsmusikk skal vise oss hvem som er fienden.

- Det er mange skurker i filmen, men alle er mindre enn ringen.

Ringens ondskap får vi først føle til jul. Da har filmen premiere. Frem til da får vi lese boka.Ifølge Moore er sønnen Cal helt betatt av Hannibal. Småen har til og med sin egen tolkning av rollen.Godt for Cal det bare er en film.- Vi er på jakt etter en skuespiller lik Rita Hayworth. Dessverre er det ikke mange slike igjen, klager filmens produsent, Maria Gefter, til Mr.Showbiz. Hun legger til:- Filmen skal være stilig. En hyllest til 40- og 50-tallets Film Noir.Letinga etter en ny Rita Hayworth har pågått i over fire måneder. Hvis de finner den rette starter filminga 12. mars.I morgen er det audition for filmen i Los Angeles. Her håper produsentene de klarer å plukke ut en hovedrolle blant de fremmøtte. De er på jakt etter en afrikansk-amerikansk gutt i alderen 14 til 15 år.I tillegg kan de håpefulle vinne prisen for beste imitering av en djevelbesatt person.- Jeg vet ingenting om sangen, sier hun ifølge Mr.Showbiz.Crowes eventuelle serenade beveget antagelig heller ikke Meg Ryan. Paret endte sitt forhold for en stund tilbake.

HOBBITER:Regissør Peter Jackson gir oss filmen om hobbitenes kamp mot det onde.Foto: SF