Anmeldelse: Nora Brech - «Hvem vil komme i bursdagen min»

En opplagt julegavefavoritt til de aller minste

Fjorårets debutantfavoritt følger opp med en nydelig billedbok for de aller minste.

ENSOM BURSDAG: Forfatter og illustratør Nora Brech tar opp velkjent bursdagsproblematikk i «Hvem vil komme i bursdagen min». Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
ENSOM BURSDAG: Forfatter og illustratør Nora Brech tar opp velkjent bursdagsproblematikk i «Hvem vil komme i bursdagen min». Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Isbjørnen Ida har bursdag. Hun har bakt kake, blåst opp ballonger og dekket bordet. Men det er ingen som kommer i bursdagen hennes. På Nordpolen er det nemlig helt stille. Derfor pakker Ida sakene sine, og reiser ut i verden med luftballongen sin. Hun vil finne gjester til festen.

Slående talent

Bare tittelen på boka angir at dette er en klassisk problematikk. Det ensomme barnet som lager i stand til bursdag, men ikke har noen å be. Den er på sitt vis også lærerik. For gjennom Ida får vi sett mye av verden.

I fjellene møter hun fjellgeit, som balanserer øverst på en fjelltopp. I byen en liten katt. På Sydpolen møter hun akende pingviner, i havet en enorm hval, og i ørkenen stikker øglene hodet ut av vinduer i en kaktus.

Nora Brech er illustratør med bakgrunn fra Einar Granums kunstfagskole og med bachelor i Art direction fra Westerdals. Hun debuterte i fjor med billedboka «Cornelia og jungelmaskinen». Den fikk svært gode kritikker, og gjorde henne til en av fjorårets mest lovende debutanter. Det er vel fortjent, for også dette er en billedbok som viser et slående talent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer