Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En ordinær historie

En Anthony Hopkins i storform gjør dette til en severdig affære.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILM: «En høyst uvanlig mann» er basert på en sann historie om, vel, en høyst uvanlig mann. Den pensjonerte New Zealenderen Burt Monroe har ett ønske her i livet: Å sette fartsrekord med sin motorsykkel, en skakkjørt og sammenplastret Indian 1920-modell. Fartsrekord eller ikke, dette er ingen historie om speed-racing og vill fart. Dette er historien om mannen som satte rekorden, og litt om Anthony Hopkins.

Briljant Hopkins

Denne enkle og søte historien bæres nemlig av filmlegenden, og det er lenge siden man har sett 69-åringen briljere som her. Så spiller han også en rollefigur som antakeligvis ikke er helt ulik ham selv: En sjarmerende og klok gammel mann, full av livsglede og mot. En mann som sier at hjulet bare har punktert på en side, som slår morgenlens på sitronplanten hver dag, og som klipper gresset med ei kanne bensin og lighter. En figur, på alle mulige måter, som blir glad i menneskene han møter, og som er lett å bli glad i tilbake. Vi følger ham fra hans hjemby i New Zealand, til den tørrlagte saltsjøen og rekordforsøksbanen, Bonneville i Utah, USA.

Varmt og søtt

Gode historier om merkverdige mennesker og begivenheter har blitt fortalt mange ganger før, og «En høyst uvanlig mann» skiller seg ikke nevneverdig fra resten. Men mangelen på egenart til tross, dette er en varm og søt fortelling for hele familien. Den er godt bygd opp, får deg til å smile og le, og er du av de mest sentimentale, kanskje også gråte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!